Datum objave: 06. Ožujak 2017

Sad je vrijeme otpora: I u Šibeniku Noćni marš ZA seksualna i reproduktivna prava žena

Šibenik News
Šibenik News

Forum žena SDP Šibenik organizira Noćni marš ZA prava žena koji će se održati u utorak, 7. ožujka, s početkom u 18 sati na Poljani, noć uoči Međunarodnog dana žena poznatog i kao 8. mart.

 

- Tu smo da se zajedno podsjetimo na kontinuitet i važnosti ženske borbe i da kažemo glasno NE smanjivanju i dokidanju prava žena! Zajedno tražimo bolje i pravednije društvo jednakih mogućnosti za žene i muškarce - poručile su žene šibenskog SDP-a, dodajići:

 

- Mi u Socijaldemokratskom forumu žena SDP-, feministkinje i socijaldemokratkinje, to smo oduvijek i tvrdile, za to se zalažemo i borit ćemo se protiv svakog ograničavanja naših prava, kao i protiv svakog ograničavanja prava žena u cijelom svijetu.
Do danas je mnogo učinjeno na području ravnopravnosti i općenito prava žena, ali ne trebamo tu stati. Statistike još uvijek ukazuju na diskriminaciju žena na svim razinama. Na žalost, još uvijek smo svjedoci da nasilje nad ženama ne jenjava, da još uvijek ima događaja koje završe i tragično. Stoga, još jednom želimo skrenuli pozornost na prava žena u svim segmentima društva i iskazati poštovanje dosadašnjoj borbi za ženska ljudska prava

 


Tako su se ženske snage SDP-a priključile sve većem broju organizatora Noćnog marša koji će se pod istim nazivom održati diljem Hrvatske, od metropole pa do susjednog Splita ili Zadra.

 

-Ovim putem pozivamo sve građanke i građane Šibenika da nam se pridruže u maršu Poljanom kroz perivoj Roberta Visianija u maršu protiv nasilja, siromaštva i svih oblika društvenih nepravdi - pozvala je Ivana Vučenović, predsjednica Foruma žena SDP-a Šibenik.

 

Noćni marš za prava žena organizira se drugu godinu zaredom, pokretač je Feministički kolektiv fAKTIV, a glavna tema ovogodišnjeg marša je borba za ugrožena seksualna i reproduktivna prava žena, posebno ističu pravo na pobačaj.

Iz kategorije: Vijesti