Ponedjeljak, 06 Ožujak 2017 09:35

Dimnjak i instalacije hladnjaka uzrokovali požare na objektima u Smrdelju i Žaboriću

Napisao: 
Dimnjak i instalacije hladnjaka uzrokovali požare na objektima u Smrdelju i Žaboriću

Obavljen je očevid mjestu dvaju požara na području Šibensko – kninske županije, odnosno u Smrdelju i Žaboriću gdje su gorjeli stambeni objekti.


Prema očevidu, požar koji je izbio na ljetnoj kuhinji 80-godišnjeg starca oko 22 sata u subotu, 4. ožujka, u Smrdelju, izbio je zbog iskrenja iz dimnjaka.

 

- Obavljenim očevidom je utvrđeno da je uzrok požara toplinska energija, najvjerojatnije iskrenje iz dimnjaka, kojom prilikom je vatra zahvatila krovne drvene grede. Nastala šteta je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna – stoji u priopćenju Policijske uprave Šibensko – kninske županije o požaru koji je ugašen oko ponoći.

 

Samo nekoliko sati kasnije, u nedjelju, 5. ožujka oko 5,30 sati u Žaboriću izbio je požar na kući 59-godišnjaka, koji je ugašen oko 11,05 sati.

 

- Očevidom je utvrđeno da je uzrok požara najvjerojatnije kvar na električnim instalacijama hladnjaka na prvom katu obiteljske kuće. Nastala šteta je procijenjena na nekoliko desetaka tisuća kuna – poručuju županijska Policijska uprava uz napomenu da će o događajima biti izviješteno Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

 

 

Naslovna fotografija: Ilustracija

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!