Datum objave: 02. Ožujak 2017

Učiteljica Ivana i 3.b ponovno u akciji: Sat tjelesnog proveli na hoverboardu, rolama i romobilu

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Učenici 3.b razreda Osnovne škole Juraj Šižgorić iz Šibenika dio današnje nastave proveli su na rolama, romobilima i hoverboardu na šibenskoj rivi. Kad znate da im je učiteljica razredne nastave Ivana Kalebić Guberina, iznenađenja nema.

 

Učiteljica, čiji izvor odličnih ideja ne presušuje, svoje je učenike izvela na svjež zrak gdje su proveli sat tjelesne kulture i to učeći voziti role i romobil dok je posebno oduševljenje među učenicima izazvao hoverboard.

 

 

- Imamo sat tjelesnog, i malo smo to spojili s izvan nastavnim aktivnostima. Uče se voziti tako da oni koji znaju pokazuju onima koji ne znaju. Hoverboard nije vozio skoro nitko od njih, sad ga svi voze. Međusobno posuđuju role, romobile. Mijenjaju se – kaže nam učiteljica koja je uvijek puna riječi hvale za svoj razred.

 


Pomama za hoverboardom u svijetu traje već neko vrijeme, a pomalo osvaja i ovdašnje zaljubljenike u skateove u koje spada i hoverboard koji se još naziva i balansirajući skate, a upravo u tom održavanju balansa učiteljica Ivana vidjela je odličnu priliku da učenike nauči nešto više osim kako ga voziti.

 

- Bazirala sam se na hoverboard jer je odličan za održavanje ravnoteže. Sličan je skijanju, i za njih je to dobro jer se moraju smiriti, moraju se koncentrirati. Jednostavno se moraju koncentrirati da bi to mogli voziti – odaje nam učiteljica kojoj ideja ne manjka baš kao ni hrabrosti pa se na novom prijevoznom sredstvu okušala i sama.

 


Za svoje učenike kazat će da su super klapa, odlično se slažu, a zajedničku energiju ulažu i u niz različitih projekata. Upravo dovršavaju montažu svog drugog filma, snimaju materijale za treći, ali uvijek, napominje učiteljica, nađu vremena i da se malo zabave.

Iz kategorije: Vijesti