Datum objave: 28. Veljača 2017

S izgradnjom pristupne ceste počinje realizacija izgradnje POS-ovih stanova na Šubićevcu

S izgradnjom pristupne ceste počinje realizacija izgradnje POS-ovih stanova na Šubićevcu
Snježana Klarić
Snježana Klarić

Grad Šibenik nakon 12 godina kreće s izgradnjom novih POS-ovih stanova na lokaciji Šubićevac u Šibeniku i to već u srijedu, 1. ožujka, radovima na izgradnji pristupne prometnice. Fizička gradnja dviju stambenih zgrada s ukupno 148 stanova kreće tijekom travnja tekuće godine što će ovisiti o nizu predradnji, dinamici izvođenja prometnice kako su izvjestili danas na konferenciji za medije u Uredu gradonačelnika Šibenika.

 

Zasad, prema riječima gradonačelnika Željka Burića, 250 obitelji iskazalo je interes za POS-ovim stanovima temeljem prethodno raspisanih poziva, te navodi, kako vjeruje da takvih ima još što bi se trebalo pokazati već na idućem raspisanom pozivu, a nakon Poticajne stanogradnje na Šubićevcu, kreće se i s onom na Meterizama koja će značiti višestruki dobitak za tamošnje stanovnike jer će dobiti nov izlaz na magistralu.

 

- Nije se odustalo do POS-a Meterize. U ovom trenutku taj POS ima dozvolu za 37 stanova, izvođača prikuplja ponude za izvođenje prometnice – kazao je gradonačelnik koji je istaknuo kako će se u jednom trenutku u Šibeniku dogoditi da se istovremeno gradi 300 stanova čija će prosječna cijena biti oko tisuću Eura po metru kvadratnom.

 

- Sve je to u kontekstu olakšanja života mladim obiteljima u gradu Šibeniku, sve je to sa svrhom koncepta u kojem Grad želi da ljudi doseljavaju i rade, a ne ono što se sad nažalost događa da se iseljavaju – priznao je Burić.


- Radi se o dvije zgrade radnog naziva F1 i F2. Jedna će imati 94, druga 54 stana, ukupno 148 stanova. Svaki stan imat će svoje garažno ili parkirno mjesto. Vrijednost investicije je oko 60 milijuna kuna – kazala je Ivana Coc, predstavnica izvođača radova zajednice ponuditelja Zagreb-Montaža Grupa i Kamgrad d.o.o.

 

Očekivanja su da će prvi stanari useliti u nove prostorije sredinom iduće godine.


Prednost kupnje stana imat će kandidati s pročišćene liste reda prvenstva od siječnja 2013.g., potom kandidati s liste koja je definirana tijekom studenog 2016.g. Ukupan broj prijavljenih kandidata za poticanu stanogradnju na obje liste je 294.


Grad Šibenik raspisuje i javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stanova POS-a kao dopunsku listu Konačnoj listi reda prvenstva iz 2016.g., koja će i poslužiti kao pokazatelj interesa za izgradnju stanova POS-a na lokaciji Meterize.

Iz kategorije: Vijesti