Datum objave: 27. Veljača 2017

'Dolijala' osmeročlana skupina koja je 'haračila' kninskim područjem

'Dolijala' osmeročlana skupina koja je 'haračila' kninskim područjem
Šibenik News
Šibenik News

Kninska policija stala je na kraj bandi koja od prosinca prošle godine provaljuje i pljačka na kninskom području.

 

Riječ je o osam osoba u dobi od 19 do 38 godina osumnjičenih za isto toliko kaznenih djela teške krađe, krađe, povrede tuđih prava. Među osumnjičenicima nalazi se i jedno dijete.

 

Oni su od prosinca prošle godine do sredine veljače provaljivali u obiteljske kuće i popratne objekte, krali su razne strojeve, alate, kućanske aparate, ali i alkohol i gorivo.

 

- Tijekom kriminalističkog istraživanja veći dio ukradenih predmeta je pronađen, kod osumnjičenih i drugih osoba kojima osumnjičeni ukradene predmete prodali. Za osumnjičenog 38-godišnjaka je utvrđeno da je s ciljem da osujeti ostvarivanje prava na stvari 32-godišnjakinji oduzeo klavijaturu na koju je ona imala založno pravio – izvještavaju iz Policijske uprave šibensko - kninske.


Ukupna nastala šteta ovim kaznenim djelima procijenjena je na nekoliko desetaka tisuća kuna.


- Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 19-godišnjak i 22-godišnjak su, uz kaznenu prijavu, predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, dok će protiv ostalih osumnjičenika biti podnijeta kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, redovnim putem – obavještavaju iz Policijske uprave.
 

Iz kategorije: Vijesti