Petak, 24 Veljača 2017 10:47

Napravljen prvi korak ka izmještanju odašiljača s tvrđave sv. Ivana

Napisao: 
Napravljen prvi korak ka izmještanju odašiljača s tvrđave sv. Ivana

Grad Šibenik i zagrebačka tvrtka Odašiljači i veze d.o.o. potpisali su ugovor o izradi Elaborata o izvedivosti izmještanja elektroničke komunikacijske infrastrukture i druge povezane opreme na tvrđavi sv. Ivana.

 

Elaborat uključuje analizu postojeće pokrivenosti radijskim i televizijskim signalima koje odašiljaju OiV s lokacije Šibenik Šubićevac, kao i tehnološke podatke prikupljene od svih postojećih zakupnika i korisnika OiV –ovih usluga elektroničkih komunikacija s postojeće lokacije. Elaborat će obuhvatiti i procjenu utjecaja na pokrivenost stanovništva radijskim i televizijskim signalom, te analizu geografske kompatibilnosti potencijalnih zamjenskih lokacija.

 

- Elaborat bi trebao pokazati konkretne podatke i eventualne mogućnosti izmještanja odašiljača na tvrđavi sv. Ivana. Prikupljanje podataka potrajat će oko 3 mjeseca, nakon čega će biti definirana sudbina elektroničke komunikacijske infrastrukture, odnosno druge povezane opreme na tvrđavi - rekao je Matija Bumbak, pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

 

Vrijednost ugovora je 112.178,00 kn+PDV,a izrada Elaborata financirat će se sredstvima Europskog fonda, predviđenim za realizaciju projekta Revitalizacije tvrđave sv. Ivana.

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!