Datum objave: 17. Veljača 2017

Muškarcu iz Kistanja oduzeli 45 kilograma rezanog duhana, pištolje, zračnu pušku i streljivo

Muškarcu iz Kistanja oduzeli 45 kilograma rezanog duhana, pištolje, zračnu pušku i streljivo
Šibenik News
Šibenik News

Pretragom obiteljske kuće 38-godišnjaka u Kistanjama policija je pronašla i oduzela 45 kilograma rezanog duhana, tri pištolja, 19 komada streljiva i jednu zračnu pušku.

 

Pretresu obiteljske kuće prethodio je pregled vozila šibenskih registracijskih oznaka 30-godišnje vozačice s kojom je na državnoj cesti u ranim noćnim satima 15. veljače zatečen i 38-godišnji suvozač kojeg se sumnjiči za nedozvoljenu trgovinu.

 

- Tom prilikom izvršen je pregled vozila, kada su u vozilu uočene vreće s rezanim duhanom, temeljem čega je, po nalogu Županijskog suda u Šibeniku jučer, 16. veljače u Šibeniku pretražen osobni automobil u kojemu je pronađeno i od 30-godišnjakinje oduzeto 100 kilograma rezanog duhana, za kojega je utvrđeno da pripada osumnjičenom – navodi se u izvješću Policijske uprave Šibensko - kninske županije.

 

Daljnjom istragom utvrđeno je da je muškarac sav oduzeti rezani duhan posjedovao radi neovlaštene prodaje, iako se radi o robi čiji je promet zabranjen.

 

- Osim toga, utvrđeno je da je pronađeno i oduzeto oružje i streljivo neovlašteno posjedovao. Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava, a protiv njega će biti podnijet i Optužni prijedlog, zbog prekršaja iz Zakona o oružju – izvještava policija.
 

 

Naslovna fotografija: Ilustracija, Tip.ba

Iz kategorije: Vijesti