Datum objave: 10. Veljača 2017

Danijel Lasan podnio ostavku na mjesto dopredsjednika GO HDZ Vodice i traži isključenje iz stranke

Šibenik News
Šibenik News

Danijel Lasan Zorobabel podnio je ostavku na mjesto dopredsjednika Gradskog odbora HDZ-a Vodice i na članstvo u županijskom odboru HDZ-a Šibensko Kninske županije. Također, podnio je i zahtjev za isključivanje iz Hrvatske Demokratske Zajednice i to na dan kad HDZ Šibensko - kninske županije i Grada Šibenika obilježava 27 godina djelovanja.

 

Kako navodi u priopćenju, Lasan je dao ostavku i podnio zahtjev za isključenje iz stranke na vlasti u Hrvatskoj zbog teške povreda statuta stranke o izboru kandidata za gradonačelničku dužnost na gradskom odboru koji se održao 06. 02. 2017 godine u Vodicama.

 

- Statut stranke članak 56 St (1) je izrazito precizan i kaže: Izbori za sva tijela i dužnosnike HDZ-a obavljaju se tajnim glasovanjem. Po zakonu Republike Hrvatske dužnosnici u gradskoj službi su isključivo gradonačelnik i dogradonačelnik. Kako smo mi na gradskom odboru za svako dužnosničko mjesto imali više kandidata glasanje se po statutu moralo obaviti tajnim modelom. Na zahtjev dijela članova gradskog odbora da se sprovede tajno glasanje predsjednik GO se oglušio, te je inicirao glasanje po pitanju tko je za javno, a tko za tajno glasanje, što je direktna povreda statuta - navodi Lasan Zorobabel, nastavljajući:

 

- Sama točka dnevnog reda otvorena je sa riječima predsjednika: Ako ne prođe prijedlog njega i dijela predsjedništva, da će on dati ostavku na svoju funkciju. Takav pristup je dio Gradskog odbora HDZ-a doslovno doživio kao ponižavanje i djelomičnu prisilu. Mišljenja sam da je tu zakinut kompletan sustav za promicanje demokratskih vrijednosti u stranci. Po statutu stranke svaki član gradskog odbora može predlagati i biti predložen za dužnosničku funkciju, gradski odbor je tijelo koje odlučuje a predsjednik i predsjedništvo isključivo sprovode odluke Gradskog odbora, stoji u priopćenju donedavnog dopredsjednika GO HDZ Vodice i uskoro bivšeg člana HDZ-a.

Iz kategorije: Vijesti