Datum objave: 08. Veljača 2017

Zbog špekulativnih ulaganja: Petrina Buriću uputio dopis u kojem traži smjenu direktora Mioča

Zbog špekulativnih ulaganja: Petrina Buriću uputio dopis u kojem traži smjenu direktora Mioča
Šibenik News
Šibenik News


Stipe Petrina, načelnik Općine Primošten, uputio je službeni dopis gradonačelniku Šibenika, Željku Buriću, u kojem poziva Burića da u ime Grada kao većinskog vlasnika Vodovoda i odvodnje d.o.o. hitno sazove sjednicu Skupštine Društva.


U dopisu, Petrina traži objašnjenje i obrazloženje špekulativnih ulaganja javnog novca u kupnju dionica Jadranske banke d.d. Šibenik prilikom čega je gradska tvrtka izgubila pet milijuna kuna.

 

Nadalje, primoštenski načelnik od gradonačelnika traži smjenu direktora Vodovoda, Mihe Mioča, imenovanje v.d. direktora, te smjenu Nadzornog odbora kao i imenovanje novih članova spomenutog Odbora.


Petrina u dopisu traži podnošenje kaznenih prijava protiv odgovornih u gradskoj tvrtki zbog ulaganja nekoliko milijuna kuna u dionice za koje se, prema tvrdnjama, unaprijed znalo da su bačen novac.


- Činjenica je da ovakvom nerazumnom odlukom Društvo oštećeno za evidentnih pet milijuna kuna (spominje sei iznos od čak 8,5 milijuna kuna). Logično i zdravorazumski bilo bi da s detaljima upoznate vlasnike društva Vodovod i odvodnja d.o.o., a i da se građanima koji plaćaju pretjeranu cijenu vode objasne ove nerazumne poslovne odluke - poručio je Petrina Buriću, podsjećajući ga da je to gradonačelnikova zakonska obveza.

 

Iz kategorije: Vijesti