Datum objave: 08. Veljača 2017

Dr. Paić zaprijetio tužbom agenciji koja ga u anketi navodi kao kandidata na lokalnim izborima u svibnju

Šibenik News
Šibenik News

Ranije smo pisali o predizbornim anketama putem mobitela, a jedna takva iznenadila je i doktora Marina Paića iz Šibenika.

 

- Proteklih dana do mene je došla vijest da jedna agencija za ispitivanje javnog mnijenja provodi telefonsko anketiranje građana povodom nadolazećih lokalnih izbora pri čemu u upitniku navodi i moje ime kao kandidata na izborima. Tom viješću sam neugodno iznenađen s obzirom na to da se politikom ne bavim, nisam član niti jedne političke stranke i konačno, ne namjeravam se kandidirati na izborima. Korištenje moga imena u spomenutom anketiranju smatram grubom povredom mojih građanskih prava i privatnosti - poručio je doktor Paić u priopćenju.

 

- Ne znam tko je naručitelj tog ispitivanja, ali to nije teško doznati. Vjerojatno je to politička stranka koja bi htjela znati hoću li se ja kandidirati. Mogli su uštedjeti trud i novac tako da su me pitali. Uostalom, ovo ispitivanje im ionako ne vrijedi ništa jer ispituju javnost o krivim osobama. Stoga im predlažem da anketu prekinu, preslože svoje upitnike i krenu ispočetka, imaju još vremena. Od navedene agencije za ispitivanje javnog mnijenja zahtijevam da odmah prestane s daljim korištenjem mog imena ili ću u protivnom u dogovoru s odvjetnikom potražiti zaštitu pravnim putem - najavio je Paić.

 

Telefonsko anketiranje nije
 

Iz kategorije: Vijesti