Datum objave: 07. Veljača 2017

Narednih devet mjeseci: Nadograđuje se zgrada Veleučilišta u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Gradonačelnik Šibenika, Željko Burić sastao se u utorak, 7. veljače, s dekanicom Veleučilišta u Šibeniku Anitom Grubišić prilikom čega su zajedno obišli radove na nadogradnji zgrade Veleučilišta koja će dobiti nove učionice, knjižnicu s čitaonicom, veliku vijećnicu, studentski dnevni boravak i niz drugih sadržaja.


Projekt nadogradnje veleučilišne zgrade nastavak je ulaganja u razvoj visokog obrazovanja u Šibeniku. Zgrada će dobiti preko tisuću kvadrata novog prostora, a radovi bi, prema predviđanjima, trebali trajati devet mjeseci.


Gradonačelnik i dekanica složili su se kako je, uz nadogradnju zgrade Veleučilišta, iznimno bitan projekt uređenja studentskog kampusa na prostoru bivše vojarne na Palacinu, a na kojem zajedničkim snagama intenzivno rade Grad Šibenik, Veleučilište u Šibeniku te Studentski centar Šibenik.


- Nadogradnja veleučilišne zgrade nastavak je ulaganja u razvoj visokog obrazovanja u Šibeniku, čime se ostvario jedan od glavnih preduvjeta da Šibenik postane važan studentski grad u Hrvatskoj te centar znanja i izvrsnosti. Osim toga, na fondove Europske unije prijavljen je projekt uređenja novog studentskog doma, menze i restorana na prostoru bivše vojarne na Palacinu.Iz fondova se očekuje sufinanciranje projekta u iznosuod gotovo 80 milijuna kuna, dok će Grad iz gradskog proračuna izdvojiti 4 milijuna kuna, budući da je razvoj visokog obrazovanja u Šibeniku i jedan od osnovnih prioriteta gradske vlasti - istaknuo je gradonačelnik Burić prilikom sastanka s dekanicom.


Dom će moći smjestiti 330 studenata, čime će se značajno olakšati studiranje onima koji nisu iz Šibenika i koji čine više od 60 posto od ukupnog broja studenata. Realizacijom cjelokupnog projekta otvorit će se brojne nove mogućnosti u pogledu proširenja programa rada Veleučilišta, a mladima iz cijele Hrvatske osigurati što kvalitetniji i raznovrsniji program studiranja.


Razvoj visokog obrazovanja u Šibeniku intenzivirao se otvaranjem sveučilišnog studija Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u listopadu 2015. godine. Time je postavljen kamen temeljac za razvoj sveučilišta u gradu i organizaciju novih studijskih programa, a radovi na proširenju veleučilišne zgrade i uređenje studentskog kampusa nastavak su rada na pozicioniranju Šibenika kao važnog  studentskog centra.
 

Iz kategorije: Vijesti