Datum objave: 03. Veljača 2017

Nastavlja se obnova tvrđave sv. Mihovila zahvaljujući, ponovno, europskom novcu

Nastavlja se obnova tvrđave sv. Mihovila zahvaljujući, ponovno, europskom novcu
Šibenik News
Šibenik News

Cisterna na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku obnovit će se europskim novcem budući da je projekt Fortress (Re)Invented jedan od pet projekata koji će se financirati iz Interrega IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020..

 

Projekt je u lipnju prijavio tadašnji Odjel za upravljanje objektima fortifikacijskog sustava pri Muzeju Grada Šibenika. Partneri u projektu su Općina Klis, Opština Herceg Novi i Muzej grada Zenice.

 

Projekt Fortress (Re)Invented, partnerstvo tvrđava s područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne Gore (Šibenik – Klis – Zenica – Herceg Novi), planira urediti dijelove povijesnih spomenika – muzejske postave prikazati modernim tehnologijama i potaknuti nove verzije i vizije kulturnog turizma, s čim je već počela šibenska Tvrđava Barone.

 

Za dodjelu sredstava u Tematskom prioritetu 3 - Doprinošenje razvoju turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine ukupno je prijavljeno 37 projekata. Projekt Fortress (Re)Invented našao se među pet odabranih za financiranje.

 

Odobrenim sredstvima se u cisternama tvrđave sv. Mihovila, jedinstvenim povijesnim prostorima, planira projekt kulturnog 3D mappinga, koji će posjetiteljima omogućiti da na sasvim poseban način prožive povijest, sadašnjost i budućnost Šibenika. Ukupna vrijednost projekta je oko deset milijuna kuna.


U narednim danima odabrani kandidati očekuju službeni dopis Joint Monitoring Committee (JMC) u kojem će saznati detalje vezano za odobrena sredstva.
 

Iz kategorije: Vijesti