Datum objave: 26. Siječanj 2017

U Muzeju pobjede bit će postavljeni lokalni panoi s protjerane izložbe iz Tehničke škole

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Program obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta koji će se održati u petak, 27. siječnja, u Muzeju pobjede u Šibeniku, bit će bogatiji za još jedan sadržaj.

 

- U suradnji s udrugom HERMES uspješno smo dogovorili na sutrašnjem obilježavanju Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta u Muzeju pobjede i oslobođenja Dalmacije u II. svjetskom ratu prikazati i lokalne panele izložbe Anne Frank: Povijest za sadašnjost. Podsjećamo, izložba Anne Frank: Povijest za sadašnjost je zbog lokalnih panela o stradanjima nevinih žrtava u II. svjetskom ratu na području Hrvatske povučena iz Tehničke škole u Šibeniku - nadopunio je Zoran Restović, predsjednik Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Šibensko-kninske županije. 

 

Obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta u Šibeniku bit će u znaku odavanja počasti djevojčici Anni Frank, svojevrsnom simbolu stradavanja tijekom Drugog svjetskog rata, ali i nedavnih nemilih događanja u Tehničkoj školi gdje je ravnatelj Joško Belamarić odbio izložbu 'Anna Frank: Povijest za sadašnjost' jer sadržaj izložbe nije bio u skladu s njegovom interpretacijom povijesnih zbivanja.

 

Cijeli program sutrašnjeg obilježavanja nalazi se na poveznici - NE PONOVILO SE.

Iz kategorije: Vijesti