Datum objave: 23. Siječanj 2017

Rasvjetljavamo kakvu je to nagradu za međnarodnu promociju dobio Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik je jedan  od laureata  PRO Pr nagrade za promidžbu  na međunarodnoj razini. Ako ne znate, pročitajte o kakvoj je nagradi riječ.

Međunarodna komisija PRO PR Awards-a, koji djeluje u sklopu PRO PR konferencije, prve međunarodne konferencije za odnose s javnošću u jugoistočnoj Europi, objavila je imena ovogodišnjih dobitnika priznanja PRO PR Award

 

Laureati PRO PR Awards-a 2017. su: Sebastjan Šik ( Luka Koper) Aleš Udir (Iskratel), Jasmina Roškar (Pošta Slovenije), prof.dr.sc. Smiljana Leinert Novosel (Fakultet političkih znanosti u Zagrebu),Violeta Colić, Komunikacijski ured Colić, Laco i partneri, Dražen Dretar (Grad Varaždin), Ilarija Bašić (MITA group), Ratko Kovačević (Uprava za indirektno oporezivanje BiH), Nikolina Zeljko, (Spark poslovni park Mostar), prof.dr.sc. Tamara Vlastelica (Sveučilište u Beogradu), Andrea Váci (Grad Subotica), Arsen Rudan (Air Serbia), Evridika Nikolovska (Telekom Makedonije), Natalija Milić (Molson Coors-Pivara Trebjesa), Francis Ingham (PRCA), Toni Muzi Falconi (Methodos), Yogesh Joshi (Organizacija poslovnih komunikatora Indija), Ingrid Vogl (Udruženje za odnose s javnošću Austrije), Elena Zelinskaya (Rusija), Maxim Behar (ICCO PR), Mohamed Essa M Al Fadala (Olimpijski odbor Katar).

Najboljom menadžericom u kategoriji PRO PR Awards Vision Manager proglašena je direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba, gđa Martina Bienenfeld, a pobjedu u kategoriji PRO PR Awards Vision City odnio je Grad Šibenik.

U povodu obilježavanja 15. PRO PR konferencije, utemeljeno je i priznanje PRO PR Infigo Awards koje će biti dodijeljeno uglednom bosansko-hercegovačkom komunikacijskom stručnjaku Ekremu Dupanoviću.
Svečana dodjela priznanja PRO PR Awards održat će se u sklopu 15. PRO PR konferencije, 8. travnja 2017. u Termama Tuhelj.
Unikatne statue namijenjene ovogodišnjim dobitnicima izradit će studenti Akademije primijenjene umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Ta je nagrada utemeljena  2003.g., u vrijeme još pomalo zatvorenih komunikacijskih odnosa između susjednih država. Do sada je PRO.PR konferencija okupila više od 2500 stručnjaka na području odnosa s javnošću i medija. A 2012. je utemeljena PRO.PR Awards - svečana dodjela nagrada kolegama koji su pridonijeli razvoju struke. Povodom 10 godina agencije. 

Kao komunikatori shvaćamo težinu povijesnih događaja koje svakako treba sagledati s više aspekata, a jedan od njih je i PR odnosno odnosi s javnošću, koji su i glavna područje našeg djelovanja.
PRO.PR započeo je s realizacijom svoje vizije u Crnoj Gori, okupivši sudionike iz Hrvatske, Bosne, Crne Gore i Srbije.
Više od 130 sudionika svojim su pozitivnim reakcijama dali poticaj za organizaciju slijedećeg susreta. Po prvi put u Srbiji, u hotelu Hyatt Regency, održana je konferencija za odnose s javnošću kao povijesni događaj struke te zemlje.
Tu se okupilo stotinjak sudionika, a kao organizatori smo se odlučili da konferenciju organiziramo u atraktivnim i manje frekventnim središtima zbog boljeg povezivanja i komunikacije.
Treći po redu kongres otvorio je tržišta Slovenije i Makedonije. Održao se u oazi nacionalnog parka Brijuni u Hrvatskoj. Više od 150 sudionika, uz druženje pod motom "Znanjem do uspjeha", susrelo se po prvi puta sa izazovom različitosti medijskih standarda u novonastalim državama.
Rogaška Slatina, Slovenija bilo je mjesto susreta četvrtog po redu kongresa, koji se održao pod pokroviteljstvom Vlade Republike Slovenije. Izazov ove konferencije bio je vizni sustav između domovina sudionika i domaćina Slovenije, ali unatoč tome, okupilo se više od 130 profesionalaca ove branše.
Na poziv organizatora gostovao je i predstavnik CIPR-e, što je otvorilo komunikacijski proces sa jednim od glavnih središta PR-a, Londonu.
Makedonija i Ohrid bili su domaćini petog po redu PRO.PR kongresa, u prekrasnoj rezidenciji, uz pokroviteljstvo Vlade Republike Makedonije. Te godine uveli smo i sadržajne novitete, pa smo po prvi puta imali i strane predavače koji su došli iz Njemačke, Nizozemske, Grčke i Francuske.
Sarajevo, Bosna i Hercegovina, kao sinonim multikulturalne stoljetne komunikacije i tradicije bili su domaćin konferencije pod temom Korporativno komuniciranje. Posebnu čast kongresu ukazali su regionalni PR menadžeri vodećih brendova poput Marsa, Coca - Cole i Fructala, a Crna Gora najavljena je kao domaćin sedmog po redu kongresa, održanog u jeku globalne financijske krize.

 

Iz kategorije: Vijesti