Datum objave: 23. Siječanj 2017

Vraća se skela na palaču Divnić na Meduliću

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Sredinom ponedjeljka, 23. siječnja, Trg Andrije Medulića ponovno je u radovima. Naime, vraća se skela na palaču Divnić koja bi uskoro trebala postati luksuzni hotel u srcu stare jezgre Krešimirovog grada.

 

Palač Divnić, kako je nazvana i tvrtka koja ju obnavlja, nalazi se u dosta zapuštenom stanju na adresi Dobrić 2 u Šibeniku. Ideja investitora je od nekadašnje palače stvoriti butik hotel s osam luksuzno opremljenih soba. Ovo nije prvi put da će vanjske zidove crvene kuće na Meduliću opasati skela, no prepreka dosadašnjoj obnovi palač, uz pronalazak i usuglašavanje vlasnika, bili su i šibenskih konzervatori koji nisu bili oduševljeni činjenicom da investitori žele 'duboko' intervenirati u stanje palače.

 

Naime, ideja investitora bila je premjestiti fresu s prvog kata palače u prizemlje budućeg hotela s pet zvijezdica gdje bi bila pred očima većeg broja posjetitelja. S novoobnovljenim objektom zajedno s Interpretacijskim centrom u susjedstvu, Trg Medulić ponovno će doživjeti obnovu nakon ratnog stradanja.

Iz kategorije: Vijesti