Datum objave: 23. Siječanj 2017

FOTO: Božićna drvca još čekaju da ih se pokupi, Ljubičić iz Čistoće to prebacuje Buriću i Zelenilu

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Iako smo božićno - novogodišnje blagdane ostavili iza sebe, božićna drvca još uvijek mogu se pronaći po šibenskim ulicama. Više - manje uredno smješteni uz kontejnere u ulicama poput Paška Zjačića ili Kralja Zvonimira čekaju da se ih se netko sjeti ponijeti na odlagalište otpada kamo i pripadaju nakon što su odradili svoje tijekom blagdana.

 

Drvca na nekoliko mjesta u Šibeniku već tjednima čekaju da ih se propisno zbrine, a tko bi to trebao učiniti direktori dviju gradskih tvrtka, Gradske čistoće i Zelenila, ne mogu se dogovoriti.

 

 

- To uklanja Zelenilo. Njih zovite jer u principu to oni rade - kazao je za Šibenik News, Novica Ljubičić, direktor Gradske čistoće d.o.o.

 

Međutim, Ljubičićevo mišljenje ne dijeli Siniša Burić, direktor Zelenila d.o.o. koji smatra da je to posao djelatnika Čistoće, a ne njegovih zaposlenika.

 

 

- To je glupo i više mi je puna kapa takvih stvari. U deset godina koliko sam na čelu Zelenila, Čistoća je promijenila tri, četiri direktora i nikad se nije dovodilo u pitanje tko uklanja jelke. To je otpad kao i svaki drugi i dužnost je Čistoće. Ne možemo mi obilaziti sve ulice u gradu i našim kamionima ulaziti svugdje. Nismo opremljeni za to. Tko je tu lud - komentirao je Burić, dodajući da su njegovi zaposlenici marljivi i ono što im je usput neće zaobići, pokupit će, ali da će obavljati posao drugih - neće.

 

Fratri samostana sv. Frane pokraj Perivoja Roberta Visianija zamolili su Zelenilo da im pomogne ukloniti božićna drvca koja se nalaze kraj kontejnera ispred Osnovne škole Fausta Vrančića i oni će to, navodi Burić, ukloniti, ali da će se sa svojim kamionima uvlačiti u Ulice Paška Zjačića kamo ionako redovito zalaze djelatnici Čistoće sa svojim vozilima, isto tako, neće.

 

- Mislim da bi svatko trebao raditi svoj posao i tada bi sve bilo u redu - kazao je Burić.

 

 

Dok se direktori dviju tvrtki ne dogovore čiji su djelatnici zaduženi za koji dio posla, ili dok to ne odluči treća strana u njihovo ime, izvjesno je da će božićna drvca i dalje čekati na šibenskim ulicama da ih se ukloni.

 

Pojedini Šibenčani islužene jele iskoristili su na drugačiji način i to tako da su ih jednostavno iskoristili za ogrijev. Pa eto, ukoliko u blizini svog doma naletite na jelu koja čeka da ju se pribaci na Bikarac, a grijete se na drva, ne ustručavajte se odnijeti je kući i zapaliti.

Iz kategorije: Vijesti