Datum objave: 19. Siječanj 2017

Pripremne radnje za početak kopanja na Poljani

Šibenik News
Šibenik News

Gradski parking Šibenik raspisao je dva natječaja za izvođenje građevinskih radova kao priprema za arheološka istraživanja na Poljani, na tri mikrolokacije površine 340 četvornih metara. Ponude će se primati do 25. siječnja, a procijenjena vrijednost nabave za pripremne građevinske radove je 150.000 kuna, dok je za arheološka istraživanja 80.000 kuna, koja se prema uvjetima natječaja, moraju provesti sukladno Zakonu o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

 

 

- Najavljeni radovi uvod su u transformaciju sadašnje Poljane u jedinstven središnji trg, koji će parkirališnim kapacitetom odgovoriti na potrebe povećanog broja posjetitelja u Šibeniku, a građanima ujedno vratiti Poljanu kao javni sadržaj. Arheološki i građevinski radovi koji njima prethode, zajedno s radovima Vodovoda i odvodnje, uvod su u kompletan proces preobrazbe Poljane - istaknuo je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.


Tijekom izvođenja radova Poljana će i dalje biti otvorena za potrebe parkiranja.

 

 

- Arheološka istraživanja na Poljani su jedna od predradnji potrebnih za početak glavnih građevinskih radova na njenom uređenju. Veseli me što su poduzeti prvi koraci prema tom cilju jer se uređenjem Poljane ostvaruje značajan doprinos parkirališnim kapacitetima Šibenika u samom središtu grada. Projektom je predviđeno novih 256 parkirnih mjesta u odnosu na dosadašnji kapacitet od 88 parkirnih mjesta - rekao je Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga d.o.o.

 

 

Šibensko poduzeće Vodovod i odvodnja u ponedjeljak 23. siječnja započet će s radovima izmještanja vodovodne i kanalizacijske mreže, što je preduvjet kompletnoj izgradnji.


- Bili smo spremni za radove i tjedan ranije, ali smo pričekali da završi postavljanje plinskih instalacija u Ulici Stjepana Radića kako bi se što manje ometao promet kroz centar grada. Izabrani izvođač radova je tvrtka Gradex and CO iz Zaboka, a vrijednost radova je 1,86 milijuna kuna bez PDV-a. Trajat će tri mjeseca, a počet ćemo od Tommyijevog dućana na Mimincu prema Šupukovoj kući i dolje do zgrade stare pošte gdje će nove instalacije biti spojene na ranije izgrađeni kolektor - kazao je Miho Mioč, direktor Vodovoda i odvodnje.

 

 

Arheološkim istraživanjima i novim vodovodnim i kanalizacijskim instalacijama počinje uređenje Poljane ispod koje će biti izgrađene i tri parkirališne etaže. Tekstovi poziva na dostavu ponuda dostupni su na internetskim stranicama Gradskog parkinga d.o.o.

Iz kategorije: Vijesti