Datum objave: 19. Siječanj 2017

Nacionalni park Krka slavi 32. rođendan

Šibenik News
Šibenik News

Nacionalni park Krka slavi 32. rođendana. Proslava je planirana za 24. siječnja, s početkom u 12 sati, mjesto radnje - Gradska knjižnica 'Juraj Šižgorić'.


¬¬¬
Ravnatelj Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ mr. sc. Krešimir Šakić predstavit će rezultate rada Ustanove te projekte u tijeku realizacije s ciljem unaprjeđenjazaštite, edukacije i prihvata posjetitelja. Poseban naglasak bit će stavljen na projekte upoznavanja javnosti s djelovanjem i promocijom JU „NP Krka“ u Hrvatskoj i u svijetu.

 

Prošlost i sadašnjost Krke naziv je virtualne izložbe koju će javnosti predstaviti dr. sc. Tatijana Petrić, ravnateljica Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu. Izložba predstavlja kulturnopovijesnu i prirodnu baštinu rijeke Krke i njezina porječja te djelovanje Nacionalnog parka „Krka“ a pripremljena je u sklopu suradnje Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu i JU „NP Krka“ na projektu Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku.

 

U povodu rođendana JU „NP Krka“ daruje vlasnike godišnje ulaznice u NP „Krka“ besplatnim ulaznicama za komičnu operu „Turia i Plamenko“.

 

- Ljubazno pozivamo sve zainteresirane vlasnike godišnjih ulaznica da se pridruže proslavi i svoje besplatne ulaznice preuzmu na recepciji u Upravi Parka u Šibeniku do petka, 20. siječnja. Opera će se uprizoriti u utorak 24. siječnja 2017. u HNK u Šibeniku s početkom u 20 sati. U slučaju većeg broja zainteresiranih u odnosu na kapacitet Kazališta organizirat će se dodatna predstava o čijem terminu ćemo posebno izvijestiti - poručuju iz Javne ustanove NP Krka.
 

Iz kategorije: Vijesti