Datum objave: 18. Siječanj 2017

FOTO: Stara jezgra Šibenika prijeteća opasnost za svakog jakog vjetra

FOTO: Stara jezgra Šibenika prijeteća opasnost za svakog jakog vjetra
Snježana Klarić
Snježana Klarić

Meteoalarm je dan ranije upozorio na olujne udare bure, a ono o čemu se nije razmišljalo su posljedice koje će iznimno jaki udari vjetra imati na kuće grada koji je netom proslavio 950. obljetnicu od prvog pisanog traga Šibenika. Otkako su krenuli zimski dani niskih temperatura zraka praćenih vjetrom nema jutra da u povijesnoj jezgri Krešimirovog grada ne osvane upozorenje 'Oprez, padaju predmeti s visina'.

 

 

Olujni udari vjetra nisu opasni samo zbog svoje snage i hladnoće koju sa sobom donose, već i zbog posljedica koje ostavljaju na dotrajale zidine kuća i ostalih objekata i  to ne samo u staroj jezgri već i šire. Prošlog tjedna urušavala se fasada zgrade nasuprot zgrade Suda. Samo pukom srećom izbjegnute su tragedije. Nijednom čovjeku zasad glava nije došla u opasnost.

 

 

Za svakog orkanskog vjetra, Šibenik se pretvara u opasnost o kojoj ranije malo tko razmišlja pa sanacija stare jezgre uglavnom ovisi o dubini džepa vlasnika kuća ili stanova dok Grad Šibenik kuće i stanove u svom vlasništvu sanira pola po pola krova, od izbora do izbora kao što je to slučaj u jednoj od ulica koje gravitiraju istoj onoj Kalelargi jutros opasanom crveno - bijelom vrpcom uz znaku upozorenje o zabranjenom prolazu.

 

 

Iz kategorije: Vijesti