Datum objave: 16. Siječanj 2017

Chef Rudolf Štefan oduševio s tripicama od grdobine na Maldivima i u Zanzibaru

Chef Rudolf Štefan oduševio s tripicama od grdobine na Maldivima i u Zanzibaru
Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski, sada već svjetski poznati chef i vlasnik restorana Pelegrini Rudi Štefan sa svojim je jelima briljirao na Maldivima i u Zanzibaru, u sklopu projekta „Dining with the Stars“ , europskog udruženja mladih chefova u Europi Jeunes Restaurateurs (JRE) sa sjedištem u Francuskoj.

 

Kolege kuhare i goste kojima je priprema jela na gala večeri u tamošnjim hotelima luksuznog lanca Diamond Resorts oduševio je tripicama od grdobine. Jeunes Restaurateurs je udruga mladih chefova osnovana 1974. u Parizu s ciljem čuvanja, razvijanja i jačanja kulinarskog naslijeđa između generacija. Danas, 43 godine kasnije, JRE definira nekoliko središnjih poruka: očuvanje lokalne tradicije, njegovanje terroira te ujedinjenje toga s najvećim standardima u kuharskoj profesiji. Stoga se danas chefovi JRE-a ponašaju kao obitelj u kojoj se talenti i kvalitete pojedinaca poštuju, a ciljevi ka kojima se ide su zajednički.

 

Udruga JRE okuplja 340 mladih chefova ujedinjenih u inovativnosti i poštivanje nacionalne gastronomije,a u ovoj godini provode projekt Dining with the Stars. Riječ je o gostovanju mladih kuhara u ekskluzivnih hotela grupacije Diamond resorts na Maldivima i u Zanzibaru. Okupili su 49 chefova, a među trojicom njih iz Hrvatske je vlasnik šibenskog Pelegrinija Rudi Štefan. Projekt traje do travnja, a svaki chef gostiju po tjedna dana kuha na Maldivima i u Zanzibaru. Prvi na redu bio je Rudi Štefan koji je od 2. do 9. siječnja tamošnje kuhare i chefove učio spremati hrvatske specijalitete,a gostima je na gala večeri spremio tripice od grdobine koje su izazvale veliko zanimanje.

 

 

Iz kategorije: Vijesti