Datum objave: 12. Siječanj 2017

Nije kraj:Investitori pribavili dokaze da je benzinska crpka na rivi bila predmet javne rasprave

Nije kraj:Investitori pribavili dokaze da je benzinska crpka na rivi bila predmet javne rasprave
Diana Ferić
Diana Ferić

Investitori u gradnju luksuznog hotela na šibenskoj rivi, na mjestu bivše zgrade Revije, ne misle da je današnjom odlukom većine u Gradskom vijeću da je, u novom GUP –u Grada Šibenika bila i da ostaje benzinska stanica na rivi, stavljena točka na tu priču i da to znači da će ta benzinska stanica ostati na tom mjestu.

 

Večeras su javnost upoznali s novim dokazima o tomu da je benzinska crpka bila tema u javnoj raspravi i da je u vezi s njom dobivena primjedba te da odgovor koji je tom prilikom dala Madlena Roša Dulibić, pročelnica Odjela za prostorno uređenje, upućuje na to da markice benzinskih crpki nisu greškom nestale iz GUP –a.

 

Prema Zapisniku, arhitekticu Sanju Bralić zanimalo je područje od Doca do Peškarije, uključujući  benzinsku stanicu na rivi,  potom je li nužan promet na rivi i postoji li mogućnost  da se izmjeste benzinska stanica i parkiralište  na rivi, a Madlena Roša Dulibić joj je objasnila, kako stoji u Zapisniku, da GUP nije regulator prometa te da ne određuje položaj crpnih stanica.

 

- Temeljem Zapisnika sa javnog izlaganja (22.travnja.2016.g.) koji je dio Izvješća sa Javne rasprave jasno je da je pročelnica Madlena Roša Dulibić upoznata sa činjenicom da je bila primjedba na GUP koja je zapisana u zapisniku s javnog izlaganja, a odnosi se na izmještanje benzinske postaje, te na koju Madlena Roša Dulibić prešućuje i odgovara: da GUP nije regulator prometa, te da ne određuje položaj crpne stanice.

 

Temeljem tog odgovora na primjedbu izrečenoj na javnom izlaganju dana 22.travnja 2016.g. legitimno i u skladu sa zakonom skida oznake benzinskih postaja iz kartografskog prikaza 2 „Izmjena i dopuna ( cjelovite) Generalnog urbanističkog plana Grada Šibenika“ - konačnog prijedloga sa 25. sjednice Gradskog vijeća Grada Šibenika 20.09.2016.g., Službeni glasnik Grada Šibenika 8/16 od 30.9.2016 jer sve što je na javnoj raspravi (javno izlaganje je dio javne rasprave) mora se ucrtati ili skinuti iz GUP što je u više navrata izjavila pročelnica Madlena Roša Dulibić.

 

Dakle, konačni prijedlog Izmjena i dopuna ( cjelovite) Generalnog urbanističkog plana Grada Šibenika koji je dostavljen gradskim vijećnicima na usvajanje, a koji nije imao oznake benzinskih postaja je bio ispravan, te je kao takav objavljen u Službenim glasilu Grada Šibenika.

 

Na žalost, danas je Gradsko vijeće Grada Šibenika unatoč upozorenju koje je dostavljeno svim vijećnicima postupilo izvan svoje nadležnosti iz odredbi Zakona o lokalnoj (područnoj) i regionalnoj samoupravi NN 33/01, 60/01, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 36/09, 150/11, 144/12, 19/13, 137/15 i postupanjem vijećnika pri glasanju donesene su „izmjene tehničke greške“ (koja to nije bila) i izvršili Izmjenu i dopunu GUP-a Grada Šibenika u suprotnosti sa Zakonom o prostornom uređenju 153/13 i Zakonom o općem upravnom postupku NN 47/09. - stoji u priopćenju investitora u hotel Zorana Popovića.

 

Iz kategorije: Vijesti