Datum objave: 05. Siječanj 2017

Taksijem kroz Civljane: Uhvaćeni Turci u ileganom prelasku iz BiH u Hrvatsku

Taksijem kroz Civljane: Uhvaćeni Turci u ileganom prelasku iz BiH u Hrvatsku
Šibenik News
Šibenik News

Kninski policajci uhvatili su četvoricu muškaraca u ilegalnom prelasku iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku. Riječ je o tri turska državljanina te bosansko-hercegovačkom državljaninom.

 

Uhvaćeni su kasno u noći 1. siječnja ove godine u mjestu Civljane prilikom granične kontrole i pregledom taxi vozila u kojemu su se nalazili 42-godišnji Turak te 31-godišnjak iz BiH zajedno s još dva turska državljanina.


- Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 31-godišnji bosanskohercegovački državljanin uz novčanu naknadu omogućio osumnjičenom 42-godišnjaku u prosincu 2016. ilegalan ulazak iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku gdje mu je odbijen azil, te je dobio zabranu ulaska i boravka u Republiku Hrvatsku i 19. prosinca je vraćen u Bosnu i Hercegovinu – stoji u policijskom izvješću, te nastavljaju:

 

- Osumnjičeni 42-godišnjak je 31. prosinca za novčanu naknadu 35-godišnjaku i 31-godišnjaku, turskim državljanima, organizirao i omogućio ilegalan ulazak iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, te je i sam ponovno ilegalno ušao u Republiku Hrvatsku.

 

Protiv najstarijeg od njih podignuta je kaznena prijava kao i protiv bosansko-hercegovačkog državljanina.

 

- Dok su 35-godišnji i 31-godišnji turski državljani uz optužni prijedlog dovedeni nadležnom Prekršajnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz Schengenskog zakonika i Zakona o strancima – navodi se u obavijesti Policijske uprave šibensko – kninske.
 

Iz kategorije: Vijesti