Datum objave: 04. Siječanj 2017

Izdano upozorenje za područje Dalmacije zbog opasnih vremenskih pojava narednih dana

Izdano upozorenje za područje Dalmacije zbog opasnih vremenskih pojava narednih dana
Šibenik News
Šibenik News

Područni ured za zaštitu i spašavanje Šibenik izdao je upozorenje na opasne vremenske pojave u razdoblju od 4. do 10. siječnja.

 

- Preporučujemo da sve nadležne službe budu obaviještene o očekivanim nepovoljnim vremenskim uvjetima i da budu stavljene u pripravnost operativne snage sustava civilne zaštite za provođenje potrebnih mjera i aktivnosti civilne zaštite potencijalno ugroženom stanovništvu. U slučaju nastanka izvanrednih događaja ovaj područni ured će u svakom trenutku biti podrška jedinicama lokalne i područne samouprave – stoji u priopćenju Ureda.


Upozorenje je izdano temeljem vremenske analize i prognoze istoimenog Odjela Državnog hidrometeorološkog zavoda.


U prognozi za naredne dane, a za područje Dalmacije stoji:

 

Djelomice, u četvrtak i petak i pretežno sunčano. Uz prolazno više oblaka još može biti kratkotrajne kiše, u unutrašnjosti susnježice i snijega, ponajprije na prijelazu sa srijede na četvrtak. Potkraj razdoblja naoblačenje s kišom. Vjetar u početku većinom slab, a u četvrtak i petak puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Od nedjelje slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura, a krajem razdoblja jugozapadnjak u jačanju.

 

Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 3 i 8, od petka do nedjelje od -4 do 1. U unutrašnjosti Dalmacije jutarnja temperatura od -7 do -1, od petka do nedjelje i do -13. Najviša dnevna većinom između 7 i 12, u petak i subotu od -1 do 4. Najviša temperatura u unutrašnjosti Dalmacije od 1 do 6, u petak i subotu od -5 do -1 °C.
 

Iz kategorije: Vijesti