Datum objave: 04. Siječanj 2017

Izdano upozorenje za područje Dalmacije zbog opasnih vremenskih pojava narednih dana

Šibenik News
Šibenik News

Područni ured za zaštitu i spašavanje Šibenik izdao je upozorenje na opasne vremenske pojave u razdoblju od 4. do 10. siječnja.

 

- Preporučujemo da sve nadležne službe budu obaviještene o očekivanim nepovoljnim vremenskim uvjetima i da budu stavljene u pripravnost operativne snage sustava civilne zaštite za provođenje potrebnih mjera i aktivnosti civilne zaštite potencijalno ugroženom stanovništvu. U slučaju nastanka izvanrednih događaja ovaj područni ured će u svakom trenutku biti podrška jedinicama lokalne i područne samouprave – stoji u priopćenju Ureda.


Upozorenje je izdano temeljem vremenske analize i prognoze istoimenog Odjela Državnog hidrometeorološkog zavoda.


U prognozi za naredne dane, a za područje Dalmacije stoji:

 

Djelomice, u četvrtak i petak i pretežno sunčano. Uz prolazno više oblaka još može biti kratkotrajne kiše, u unutrašnjosti susnježice i snijega, ponajprije na prijelazu sa srijede na četvrtak. Potkraj razdoblja naoblačenje s kišom. Vjetar u početku većinom slab, a u četvrtak i petak puhat će umjerena i jaka bura s olujnim udarima. Od nedjelje slab do umjeren sjeverozapadnjak i bura, a krajem razdoblja jugozapadnjak u jačanju.

 

Najniža jutarnja temperatura uglavnom između 3 i 8, od petka do nedjelje od -4 do 1. U unutrašnjosti Dalmacije jutarnja temperatura od -7 do -1, od petka do nedjelje i do -13. Najviša dnevna većinom između 7 i 12, u petak i subotu od -1 do 4. Najviša temperatura u unutrašnjosti Dalmacije od 1 do 6, u petak i subotu od -5 do -1 °C.
 

Iz kategorije: Vijesti