Datum objave: 03. Siječanj 2017

Joso Smolić o rastu cijena: Za državu nema straha, uprihodovat će razliku od 12 posto

Joso Smolić o rastu cijena: Za državu nema straha, uprihodovat će razliku od 12 posto
Snježana Klarić
Snježana Klarić

Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko – kninske županije, komentirao je poteze ugostitelja s početka godine kada je počela važiti veća stopa poreza, ali i velika očekivanja Garija Cappellija, ministra turizma, od predstojeće turističke sezone.


- Normalno da ministar i država imaju velika očekivanja. Svi smo stavili velike ciljeve pred sebe i normalno da onda i u 2017. očekuju financijski efekt u turizmu barem za ovih 12 posto koliko iznosi razlika u od 13 do 25 posto, a koje će država prihodovati – kazao je Smolić, potvrđujući da u tom smislu država ne mora strahovati.


-Mi ćemo se potruditi da naši bruto prihodi ne padnu, preuzet ćemo teret na svoja leđa – dodao je.


Smolić tvrdi kako još velik broj ugostitelja u županiji nije povećavao svoje cijena, a ukoliko su negdje povećane to je učinio onaj ugostitelj koji je dosad imao niže cijene od uobičajenih.


- Mislim da su u velikom broju slučajeva cijene u ugostiteljstvu ostale na razini prošle godine. Razmišljanja smo da ne moramo podijeliti teret s našim građanima. Cijene će ostati kakve jesu do početka turističke sezone, a onda ćemo vidjeti kakva će biti kretanja – objašnjava predsjednik županijske Obrtničke komore.


Spomenimo samo da je ugostiteljski objekt na šibenskoj rivi cijenu svoje kave povećao za jednu kunu pa ona sad iznosi devet kuna, dok je i popularni Zamak na Vidicima povećao cijenu svojih napitaka, ali onda su i dalje među najnižim u gradu.
 

Iz kategorije: Vijesti