Datum objave: 30. Prosinac 2016

Ugostitelji složni, Šibenčani trošite: Zadnjeg dana Adventure prikupljaju se sredstva za čišćenje šibenskog podmorja

Ugostitelji složni, Šibenčani trošite: Zadnjeg dana Adventure prikupljaju se sredstva za čišćenje šibenskog podmorja
Šibenik News
Šibenik News

Organizatori Adventa u Šibeniku - Adventure u suradnji s ugostiteljima koji su svojom ponudom ispunili sadržaj Perivoja Roberta Visianija zadnje noći Adventure, a prve noći 2017. godine, djelovat će ekološki humanitarno. Naime, posljednje izdanje Adventure, jedinog plastic free Adventa u Hrvatskoj ugostitelji će donirati kunu od svakog prodanog proizvoda.

 

- Simbolična gesta, kao svojevrsna novogodišnja odluka, za cilj ima aktualizirati problem plastifikacije prirode koja sustavno uništava floru i faunu. Podsjetimo, Adventura je u suradnji s NP Krkaveć do sada spriječila da više od 90.000 komada plastične ambalaže završi u prirodi. Što nas više ima, više možemo napraviti za očuvanje prirode – složni su ugostitelji šibenske Adventure koji su se donacijom složno odazvali akciji, a koji su putem Javnog poziva izabrani kao najbolji ponuditelji - obaviještavaju iz Grada Šibenika koji je uz Turističku zajednicu jedan od organizatora Adventure.

 

Ugostitelji koji sudjeluju u akciji su Tomasseo/Propeti Poni; Moneo/Klub Šibenčana; Spizza i Nanini; Deda/Fjaka; bistro She; Vintage bar i Azimut.

 

- Iako se Adventura bliži kraju, plastic-free priča tek počinje jer je riječ o opsežnom, sveobuhvatnom i dugoročnom procesu koji se tiče svih nas, pa je tako i akcija čišćenja podmorja predviđenana Svjetski dan planeta Zemlje, 22. travnja 2017.  Pozivamo sve ekološki osviještene sugrađane, udruge i institucije da nam se pridruže u akcijama čišćenja koje će u travnju biti organizirane. Zajedno trebamo prenijeti snažnu poruku i opravdati činjenicu da Šibenik kreće na putu ka pametnim i ekološki održivim gradovima – poručili su organizatori Adventure, dodajući:

 

- Pod imperativom ekološke osviještenosti, naša će ekološki osviještena božićna bajka svoj doprinos očuvanju prirode dati i duboko u 2017. godini kad će nas još jednom podsjetiti da nastavimo živjeti plastic-free, i danas i sutra.  Budi i ti za plastic-free!
 

Iz kategorije: Vijesti