Datum objave: 25. Prosinac 2016

FOTO: Duh zajedništva Šibenčana iz Badnje noći na Poljani valjalo bi održati

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Za romantičnu Badnju noć u Šibeniku pobrinuo se spektakularan prizor 950 lampiona koji su noći uoči Božića poletjeli s Poljane - 950 lampiona obojalo je nebo nad Krešimirovom gradom ljubavlju i zajedništvom, a sve zahvaljujući humanitarnoj akciji. 

 

FOTO: Bilo je to i svojevrsno obiteljsko druženje 

 

FOTO: Mnogi Šibenčani prvi put upustili su se  u paljenje lampiona ove vrste

 

Ova lijepa gesta pod nazivom '950 godina ljubavi' Turističke zajednice grada Šibenika okupila je Šibenčane u velikom broju, a novac od prodaje lampiona namijenjen je slijepom dječaku Mati Braliću kojemu je pripala čast da pusti simbolično prvi lampion nakon što je kazališni glumac, Jakov Bilić pročitao ulomak iz dokumenta kralja Petra Krešimira IV. koji svjedoči o prvom pisanom tragu Šibenika, grada koji nosi njegovo ime, a zahvaljući kojem je godina na isteku bila u znaku 950. obljetnice.

 

FOTO: Spektakularan prizor koji je obišao Hrvatsku

 

FOTO:  Šibenčani su se u velikom broju odazvali akciji '950 godina ljubavi'

 

Šibenčani i gosti grada s oduševljenjem su prihvatili blagdansku akciju humanitarnih konotacija, a masovno druženje na Poljani mnoge je posjetilo na neka davna vremena kada je zajedništvo bila uobičajena praksa, a ne egzotičan pojam modernog vremena. Badnje okupljane na Poljani, zajedničko paljenje i puštanje lampiona u zrak slika je prosinačke noći koju će tek rijetki prepustiti zaboravu. 

Iz kategorije: Vijesti