Datum objave: 22. Prosinac 2016

Župan Pauk tvrdi daje ostajanje benzinske crpke na rivi tražio gradonačelnik Burić,Dujić nije za to

Župan Pauk tvrdi daje ostajanje benzinske crpke na rivi tražio gradonačelnik Burić,Dujić nije za to
Diana Ferić
Diana Ferić

Sporni natječaj koji je raspisala Županijska lučka uprava za dodjelu koncesije na 20 godina za benzinsku crpku na šibenskoj rivi, a jedina se javila INA, bila je tema i današnje sjednice Županijske skupštine jer je to pitanje na Aktualnom satu inicirao nezavisni vijećnik Stipe Petrina. On je optužio gradonačelnika Šibenika Željka Burića i župana Gorana Pauka da su blokirali privatnu investiciju u prvi luksuzni hotel na rivi te da su obmanuli investitore jer su im sve vrijeme tvrdili da, kada u svibnju 2017. godine istekne koncesija, na rivi više neće biti benzinske crpke. Petrina je iz zapisnika s njihovog sastanka s investitorima citirao županove izjave koje to potvrđuju. Zanimalo ga je i zašto Županijska skupština nije bila obaviještena o tomu da će se raspisati natječaj za novu koncesiju na čak 20 godina.

 

Prozvani župan je kazao kako je ravnatelj Županijske lučke uprave Željko Dulibić donio odluku prema onomu što je od njega tražio gradonačelnik Burić: " Bitan je interes Grada Šibenika i mi tomu dajemo prednost. Gradonačelnik je dao smjernice, a Županijska lučka uprava je to samo pretočila u odluku. To je pitanje za koje je odgovoran Grad i mi to poštujemo", obrazložio je župan Pauk i dodao kako Županijska skupština nije za to nadležna već da odluku donosi Upravno vijeće Lučke uprave.

 

Nediljko Dujić, predsjednik Županijske skupštine je naglasio kako s eon osobno u nekoliko navrata sastao s investitorima kako bi pomogao da se taj problem riješi u interesu i Grada Šibenika i investitora te da je dobio cjelokupnu dokumentaciju:" Službeno se o tomu ne bi izjašnjavao, ali reći ću svoje privatno mišljenje a to je da je benzinska crpka na tom mjestu suvišna. Iz našeg skradinskog iskustva mogu reći da je veća korist od jedne megajahte koja se za rivu veže dva dana nego od koncesije za crpku u mjesec dana", zaključio je Dujić.
Stipi Petrini je bilo neuvjerljivo Županijski odbor HDZ -a nije bio upoznat s tom što traži gradonačelnik Burić, a Dujić mu je odgovorio kako se oni ne bave takvim stvarima.
 

Iz kategorije: Vijesti