Datum objave: 20. Prosinac 2016

Osnovnu školu Juraj Šižgorić uskoro čeka energetska obnova

Osnovnu školu Juraj Šižgorić uskoro čeka energetska obnova
Šibenik News
Šibenik News

Grad Šibenik pokrenuo je postupak nabave za izradu projektne dokumentacije energetske obnove Osnovne škole Jurja Šižgorića u Šibeniku. Predmet nabave je izrada projektne dokumentacije za energetsku obnovu školske zgrade u svrhu prijave na Poziv na dostavu projektnih prijedloga Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja objavljenog na službenim stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja 22. studenog 2016. godine.

 

- Ovo je samo jedan u nizu projekata energetske učinkovitosti za kojeg pripremamo dokumentaciju, i u konačnici, očekujemo bespovratna sredstva FZOEU-a ili mjerodavnih ministarstava. Primjerice, za dječji vrtić Kućica smo osvojili 851 tisuću kuna, prije toga 900 tisuća kuna za modernizaciju gradske javne rasvjete, 1,4 milijun kuna za obnovu sportske dvorane Baldekin, 524 tisuće kuna za obnovu sportskog objekta Miminac, te 200 tisuća kuna za učinkovitiju rasvjetu u osnovnoj školi Jurja Dalmatinca. Ne treba zaboraviti ni desetke šibenskih obitelji kojima smo osigurali bespovratna sredstva za obnovu fasada i krovova i ugradnju obnovljivih izvora energije u njihova kućanstva - kazao je mr.sc. Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Šibenika.

 

Izrada projektne dokumentacije i energetska obnova zgrade sufinancirat će se bespovratnim sredstvima u Državnom proračunu RH, osiguranim u Europskom fondu za regionalni razvoj.

 

Zgrada OŠ Jurja Šižgorića izgrađena je 1973. godine kao građevina nepravilnog tlocrtnog oblika, a sastoji se od suterena, prizemlja i kata, ukupne korisne površine 3.704,95 m2, energetskog razreda C. U objektu se nalazi sustav centralnog grijanja koji se sastoji od kotlovnice na lož ulje i radijatora kao ogrjevnih tijela raspoređenih po prostorijama.

 

Projektnom dokumentacijom potrebno je razraditi mjere energetske obnove objekta s ciljem poboljšanja energetske učinkovitosti i sanacije dotrajalih dijelova građevine.
 

Iz kategorije: Vijesti