Datum objave: 15. Prosinac 2016

Uredno odbijeno: Vidovićevi amandmani nisu prošli u Saboru

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Saborski zastupnik iz redova SDP-a, predsjednik šibenskog ogranka socijaldemokrata, Franko Vidović nije imao sreće. Odbijeni su njegovi amandmani uključujući i onaj za obnovu Obale Franje Tuđmana. Zadnji u nizu amandmana odbio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Oleg Butković.

 

- Radi se o srcu grada, praktički. Obala Franje Tuđmana koja je zasigurno najvrjedniji dio Šibenika. Na njoj je i sad privezište, međutim, obala propada i nije daleko dan kad će doći do urušavanja.  Žao mi je što nemate sluha ni za ovaj amandman. Doista bih vas molio da u budućem periodu uvažite moje argumente i za istu izdvojite sredstva za revitalizaciju Obale Franje Tuđmana i Palih omladinaca jer su oni itekako bitni za Šibenik – kazao je Vidović ministru, dodajući:

 

- Dajte barem u dogovoru s gradskom upravom raspišite koncesiju za luku nautičkog turizma na prostoru TEF-a jer je to u svim prostornim planovima i ne znam zašto gradska vlast koja je pod upravom HDZ-a čeka s tim – zaključio je Vidović obraćanje. 

 

Od ostalih tema koje je Vidović iznio u amandmanima bili su tvrđava sv. Nikole, čvor Njivice, čvor Ražine, četiri trake od izlaza s autoputa do čvora Dubrava te vodovod za Obonjan, Kaprije i Žirje koji se neće graditi u 2017.  godini.
 

Iz kategorije: Vijesti