Datum objave: 08. Prosinac 2016

Glazba i mi za Evu: U noći Proslave, Hrvati u Rimu organiziraju humanitarnu večeru za pomoć obitelji Rožajac

Glazba i mi za Evu: U noći Proslave, Hrvati u Rimu organiziraju humanitarnu večeru za pomoć obitelji Rožajac
Snježana Klarić
Snježana Klarić

Udruga Hrvatsko – talijanski mozaik iz Rima organizira 'Hrvatsku večeru' u talijanskoj metropoli čiji je cilj prikupiti što je moguće više donacijskih sredstava koji će biti uplaćeni na račun za liječenje trogodišnje djevojčice Eve Rožajac iz Šibenika.


Malena Eva od 28. studenog nalazi se u rimskoj dječjoj bolnici 'Bambino Gesu' gdje je primljena na eksperimentalno liječenje Battenove bolesti, rijetke genetske bolesti. Obitelj je oslobođena plaćanja liječenja, ali ne i životnih troškova zbog čega obitelji Rožajac pomažu – svi.

 

'Musica & noi per Eva' ili 'Glazba i mi za Evu' naziv je humanitarne večere koja će se pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate iz RH, Veleposlanstava Hrvatske u Italiji i Vatikanu održati 17. prosinca.

 

FOTO: Poziv Hrvatima s talijanskom adresom

 

U glazbenom programu nastupit će tri mlade, renomirane hrvatske umjetnice Helena Mamić – sopran, Lorena Milina – violina te Jelena Kovačević – glasovir. Iste večeri kad se u Evinom rodnom gradu bude obilježavala Proslava, zadnje što Krešimirov grad veže sa starim Rimom, umjetnice će talijanskoj publici izvesti djela svjetskih i hrvatskih skladatelja.

 

Glazbeni program predviđa djela od: Francesco Cilea, Antonin Dvorák, César Franck, Jakov Gotovac, Charles Gounod, Josip Hatze, Boris Papandopulo, Astor Piazzolla , Camille Saint-Saëns, Ivo Tijardović, Francesco Paolo Tosti i Giuseppe Verdi.


- Zasigurno je cijeloj Evinoj obitelji u ovom periodu potrebna pomoć sviju nas. Drago nam je što su mlade hrvatske umjetnice i svi organizatori Božićnog koncerta prihvatili ideju naše udruge da ovaj koncert bude ujedno i humanitarni koncert za Evu i njenu obitelj.
U ovom Adventskom periodu to je hvalevrijedna gesta od strane svih nas, nadam se od sveg srca da će vaša nazočnost na koncertu doprinijeti uspjehu ove umjetničko - humanitarne večeri. Za sve one koji žele nastaviti zajedničko druženje sa nama u Rimskom restoranu Giubileo u 20:30 sat bit će organizirana Božićna večera za sve Hrvate i prijatelje Hrvatske – poručili su organizatori iz Rima.

 


 

Iz kategorije: Vijesti