Datum objave: 06. Prosinac 2016

Najljepše uređen izlog, balkon ili okućnica u povijesnoj jezgri i ove godine dobivaju Božićni medenjak

Diana Ferić
Diana Ferić

 Raspisan je nagradni natječaj „Božićni medenjak" za priznanje koje će Grad Šibenik i Turistička zajednica Grada Šibenika dodijeliti vlasnicima poslovnih i privatnih prostora koji najljepše ili, kako kažu organizatori, "najslađe" ukrase izloge, prozore,balkone i okućnice u povijesnoj jezgri. Akcija se organizira drugo godinu za redom u sklopu Adventa u Šibeniku. Prijave se primaju do utorka, 13. prosinca, priopćili su danas iz gradske uprave.

 

 "Cilj nam je revitalizirati staru gradsku jezgru i motivirati trgovce i stanare da svojim idejama i kreativnošću pridonesu podizanju božićne atmosfere. Povjerenstvo će se voditi propisanim kriterijima, a to su kreativnost i inovativnost pri ukrašavanju, korištenje bio-razgradivih/ ekoloških materijala, korištenje tradicionalnih motiva, količina ukrašene površine i ukupan vizualni dojam", ističe direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole.

 

Povjerenstvo će tijekom prosinca obići sve prijavljene objekte. Osim titule „najslađeg“ izloga, prozora, balkona i okućnice, povjerenstvo će odabrati i dobitnike novčanih nagrada. Onaj tko osvoji "Zlatni medenjak" dobit će kao nagradu 1.000 kuna, Srebrni medenjak donosi 700 kuna, Brončani medenjak 500 kuna.

 

Svaki izlog, balkon, prozor ili okućnica koji ne budu izabrani među tri najljepša, a zadovoljavaju sve kriterije povjerenstva, dobit će pohvalnicu Božićni medenjak 2016. za izvrsnost u dekoraciji.
 

Iz kategorije: Vijesti