Datum objave: 25. Studeni 2016

Nervozni Ranko Ostojić pred sutrašnje izbore se okomio i na Franka Vidovića

Diana Ferić
Diana Ferić

Užarila se atmosfera pred sutrašnji, drugi krug unutarstranačkih izbora u SDP -u. Ranko Ostojić je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare krenuo u nove napade i prozivke. Ovog puta i onih koji su stalni na stranu njegovog oponenta Davora Bernardića, a jedan od prozvanih je i Franko Vidović, predsjednik šibenskog SDP -a, koji je Bernardića podržao i u prvom krugu.

 

Ostojić je danas kazao kako je osoba koja je organizirala sastanak Milanovića sa "šatorašima" danas u taboru Davora Bernardića, njegov glavni savjetnik pri čemu je mislio konkretno na Franka Vidovića.."Da je mene Milanović pitao, rekao bih mu da ne ide tamo. SDP je izgubio tisuće i tisuće glasova radi poruka koje su poslane s tog sastanka. A svi koji dolaze hodočastiti u šator pobjednika prvog kruga i koji su spremni trgovati za svoje stolice, to je negiranje našeg demokratskog iskoraka kojeg smo napravili davno, a to je jedan član-jedan glas istaknuo je dodavši da je Upitao se "je li to promjena u SDP -u za koju bi članovi trebali sutra glasati..

 

Franko Vidović se nije upustio s njim u polemiku već je na svom Facebook profilu samo napisao:I onda je on sam sebi pucao u koljeno....javno

Inače Vidović i Ostojić su do sada bili u dobrim odnosima.

 

Neki mediji pišu o tomu kako je Franko Vidović jedan od prvih suradnika Davora Brnardića

 

Stožeru Davora Bernardića priključuju se bitni suradnici poraženih u prvom krugu. Uz Bernardića je vjerojatna buduća okosnica stranke - Rajko Ostojić, Zlatko Komadina, Franko Vidović, Željka Antunović - svi odreda već poznati i afirmirani, s tim što ih je većina imala manje ili veće probleme sa Zoranom Milanovićem. Tako je Željka Antunović već godinama izvan kruga koji je donosio odluke u SDP-u i bit će zanimljivo vidjeti kako će se pozicionirati. Rajko Ostojić bio je ministar u resoru za koji još nitko u Hrvatskoj nije pronašao rješenje - onom zdravstvenom. Kao desna ruka Davora Bernardića u unutarstranačkoj utakmici sigurno će imati jako važno mjesto u vertikali SDP-a. Ni Komadina nije previše “imao sreće” s Milanovićem. Najprije je bio ministar s iznimno kratkim stažem, a potom ga je Milanović porazio na unutarstranačkim izborima. Franko Vidović jedini je bio i ostao dobar s dosadašnjim šefom, no očito je odvagnuo na koju se stranu okrenuti u novoj podjeli karata. Bernardićev rezultat svima njima diže krila uoči nastavka unutarstranačke utakmice jer je za očekivati da će dio članstva po inerciji slijediti “predsjedničku liniju”.
Svima njima, ili pak njihovu protukandidatu i njegovim prvim suradnicima, posla neće nedostajati. Politički analitičar Pero Maldini smatra da je pred SDP-om dugo i teško razdoblje. Jedan je razlog, kaže, što je socijaldemokracija izgubila svoj ideološki i politički identitet, i ne uspijeva odgovoriti na globalne socijalne probleme, piše Glas Slavonije.

 

Iz kategorije: Vijesti