Datum objave: 25. Studeni 2016

Forum žena SDP-a: Nasilje nad ženama nije problem jedne obitelji već je pitanje društva i politike

Forum žena SDP-a: Nasilje nad ženama nije problem jedne obitelji već je pitanje društva i politike
Šibenik News
Šibenik News

Želeći ukazati da nasilje nad ženama nije samo problem jedne obitelji, to je društveni i politički problem i tiče se svih aktera društvene zajednice, Forum žena SDP-a Šibenik organizira akciju kako bi dale svoj doprinos osvješćivanju javnost o problematici nasilja nad ženama, u petak, 25. studenog, odnosno danas. 


Akcija je organizirana kao tihi mimohod ulicom Stjepana Radića od zgrade Suda, koji će krenuti u 11 sati, pa do Poljane, perivoja Roberta Visanija gdje će biti pušteni baloni u znak podrške svim ženama, žrtvama bilo kakvog oblika nasilja.

 

- Barem dva puta svake godine javnost se sjeti progovoriti o nasilju nad ženama. Prvi put u rujnu, drugi put u studenom kada se obilježavaju nacionalni i međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. TO NIJE I NE MOŽE BITI DOVOLJNO. Ostali istupi događaju se sporadično, obično uslijed novog šokantnog ubojstva ili premlaćivanja. U posljednjih mjesec danas u više smo navrata svjedočile/i takvim situacijama i ono što zabrinjava je, ne samo učestalost takvih zločina, već i njihova brutalnost i okrutnost.


Posljednji događaji u Hrvatskoj, ali i šire, pokazuju da partnersko nasilje ne poznaje niti dob niti klasnu pripadnost ili socijalni status - zlostavljači i ubojice mogu se pronaći u jedva punoljetnim mladićima, ratnim veteranima, zaposlenima. Zakazali su svi u nizu - policija, sudstvo, obrazovni sustav, sustav socijalne zaštite - poručile su SDP-ovke u povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

 

 



 

Iz kategorije: Vijesti