Srijeda, 23 Studeni 2016 13:28

Ministar Marić ocijenio plan aktualne gradske vlasti o spasu TEF-a neprovedivim

Napisao: 
Ministar Marić ocijenio plan aktualne gradske vlasti o spasu TEF-a neprovedivim

U tzv. aktualnom prijepodnevu na Sjednici Hrvatskog sabora aktivan je bio i SDP-ov saborski zastupnik, predsjednik GO SDP Šibenik, Franko Vidović koji je imao pitanje za ministra fdržavne imovine, Gorana Marića. Vidovićevo pitanje ministru odnosilo se na problem Tvornice elektroda i ferolegura (TEF) u Šibeniku.

 

Ministar Marić mu je na to odgovorio da je plan aktualne vlasti Grada Šibenika - neprovediv.

 

- Puno puta do sada sam upozoravao na mogući stečaj TEF-a, a znamo što to znači. U trenutku kad dođe stečajni upravitelj, Grad Šibenik će izgubiti svaku kontrolu nad TEF-om, odnosno vrijednom imovinom – zemljištem vrijednim oko 350 milijuna kuna. Nevjerojatno je da gradonačelnik Burić i suradnici još uvijek ne shvaćaju da stečaj TEF-a nije rutinski postupak, već ide po sili zakona, a svi vjerovnici će se naplatiti u punom obimu svojih dugova, jer više neće biti dogovora - komentirao je Vidović dugogodišnji problem TEF-a koji nijedna gradska vlast dosad nije riješila.

 

 

 

 

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!