Datum objave: 21. Studeni 2016

Dodijeljene kućice na Adventumu,Zvonko Mućalo traži poništenje natječaja zbog netransparentnosti

Dodijeljene kućice na Adventumu,Zvonko Mućalo traži poništenje natječaja zbog netransparentnosti
Diana Ferić
Diana Ferić

Nezadovoljan načinom na koji je posebno Povjerenstvo odabralo ponude ugostitelja koji će zakupiti kućice na Adventskom sajmu "Adventum" u Šibeniku, šibenski ugostitelj Zvonko Mućalo najavio da će danas podnijeti zahtjev za poništenje javnog poziva za prikupljanje ponuda.

"Nije bitno što moja ponuda nije prihvaćena. Smeta me u prvom redu način na koji su odabrane ponude. Nisu utvrđeni jasni kriteriji pa se ne zna na temelju čega su donijeli odluku. Budući da je stiglo puno više ponuda nego što ima ponuđenih kućica onda je trebala biti održana licitacija tko ponudi više. Ovako je sve bilo netransparentno. Ne prihvaćam niti to da je povjerenstvo bilo kompetentno odlučivati o ponudama jer nitko od njih nema nikakve veze s ugostiteljstvom", objašnjava Zvonko Mućalo. On je, prije nekoliko godina, kada je organiziran prvi adventski sajam u Šibeniku bio prvi ugostitelj koji je imao kućicu s hranom i pićem, uz klizalište pokraj đardina, ne znajući u što se upušta.  No, na taj način je podržao taj projekt i "dao ruku" Gradu.

 

Na javni poziv koji je objavila Turistička zajednica Grada Šibenika pristiglo je 45 ponuda za 17 adventskih kućica, najviše za one u kojima će se nuditi hrana i piće. Odluku o odabiru donijeti donijelo je povjerenstvo u kojem su bili Zoran Erak, koordinator programa Adventum 2016. i Morana Periša, koordinatorica programa Adventum 2016 kao predstavnici Turističke zajednice Grada Šibenika te Nikica Penđer, zamjenik gradonačelnika, Matija Bumbak, pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj i Mirjana Žurić, pročelnica za društvene djelatnost u ime Grada.

 

 

“Javni poziv koji je objavila Turistička zajednici Grada Šibenika sadrži detaljno i transparentno sve kriterije koje su morali ispuniti ponuditelji kako bi se obogatila gastronomska i druga ponuda na Adventskom sajmu. Želja nam je da različitošću i sadržajnošću ponuda izlagača privučemo što veći broj građana na ovogodišnji Adventski sajam te da isti bude što kvalitetniji i sadržajniji. Mnogi ponuđači shvatili su to ozbiljno te se dobro pripremili za uvjete poziva i iskazali spremnost ponuditi što bolje i raznovrsnije sadržaje. Bilo je mnogo kvalitetnih prijava zbog čega nam je teško bilo izabrati najbolje.
Svi oni koji se smatraju nepravedno izostavljenim mogu podnijeti argumentirani prigovor Turističkoj zajednici grada Šibenika, najkasnije do 25. studenog 2016., a također mogu izvršiti uvid u odabrane prijave”, ističe Nikica Pendžer, predsjednik tog povjerenstva.

 

 

U Javnom pozivu nalaze se formalni uvjeti za prijavu pod nazivom PONUDA u kojoj su bile i točke koje su bile ključne kod odabira. To su opis sadržaja izložbenog programa, izričito navodeći usluge koje se izlažu kao i za izlagače s gastro ponudom. Trebali su predočiti i fotodokumentaciju prodajnog asortiman i fotodokumentaciju dekoracije interijera objekta
U javnom pozivu pod nazivom ODLUKA O ODABIRU u točki 13. i 16. navedeni su kriteriji na temelju kojih se ocjenjivala valjanost svih ponuda cijeneći prije svega autohtonost proizvoda i usluga koji se nude, sadržajnu vezanost za blagdan Božića, posebnost i atraktivnost ponude božićnih proizvoda, kreativnost u dekoraciji interijera objekta, dosadašnje iskustvo u izlaganu na sajmovima te dugogodišnje obavljanje djelatnosti za koje se prijavljuje", stoji u odgovoru koji smo dobili iz Ureda šibenskog gradonačelnika.Evo popisa odabranih:


Za objekt tipa A ( hrana i piće)
A1 – ŠIBENSKA KONOBA J.D.O.O.
A2 – Moneo d.o.o.
A3 – U.O. DEDA
A4 – U.O. NANINI / GRILL&PIZZA „ ŠPIZZA“
A5 – SHE D.O.O.
A6 – Caffe bar Azimut i Kontra napad j.d.o.o.
A7 – U.O. COCKTAIL EVENT

Za objekt tip B ( suvenir i slični predmeti)
B1 – Domaća radinost „Antolić“
B2 – Kućna radinost – Šibenska beleca
B3 – Udruga likovnih amatera Tempera
B4 – Likovna udruga More
B5 – Udruga osoba s intelektualnim teškoćama ŠKŽ „ Kamenčić“
B6 – Domaća radinost – Josip Škorić

Za objekt tipa C ( pića)

C1 – Vina Sladić – obrt za ugostiteljstvo i trgovinu
C2 – Avarita frutilini
C3 – Balaton j.d.o.o.
C4 – Boss brothers j.d.o.o.

 


 

Iz kategorije: Vijesti