Datum objave: 15. Studeni 2016

Joso Smolić, predsjednik županijske Obrtničke komore kaže: Ludost je tražiti ostavku ministra Cappellija

Joso Smolić, predsjednik županijske Obrtničke komore kaže: Ludost je tražiti ostavku ministra Cappellija
Snježana Klarić
Snježana Klarić

Joso Smolić, predsjednik Obrtničke komore Šibensko - kninske županije, kazao je kako ne podržava ideju da ministar turizma Gari Cappelli  treba podnijeti ostavku te smatra da je to ludost budući da je riječ o čovjeku koji je tek došao na mjesto ministra te se zauzeo za zadržavanje stope poreza na dosadašnjih 13 posto uoči najave povećanja stope PDV-a na 25 posto za ugostitelje, hotelijere...

 

- Dao nam je potporu i ukazao je probleme koji mogu nastati ako bi se promijenila stopa PDV-a. Mislim da bi bio veći udar za ugostitelje i turizam ostane bez ministra - kratko je komentirao Smolić.

 

Naglasio je kako su mnogi djelatnici u ugostiteljstvu i turizmu općenito upravo u velikim priprema za turističku sezonu 2017. godine, sajmovi su u tijeku, predstavljanja potencijalnim potrošačima i da si ne možemo priuštiti nove probleme.

 


Upravo će povećanje stope PDV-a u poreznoj reformi ministra financija Zdravka Marića biti tema skupa ugostitelja i i turističkih djelatnika s područja Dalmacije koji bi se trebao održati danas u Lozovcu nedaleko Šibenika.
 

 

Podsjetimo, ministar Cappelli bio je danas u radnom posjetu Šibeniku te je tom prilikom komentirao svoju ostavku riječima da je neće podnijeti, ali da će svakako ponuditi priliku za bolji rad svih ugostitelja i turističkih djelatnika. 

Iz kategorije: Vijesti