Datum objave: 10. Studeni 2016

U Zagrebu predstavljen projekt 'Surium' za veterane i izviđače na Žirju vrijedan 13 milijuna kuna

U Zagrebu predstavljen projekt 'Surium' za veterane i izviđače na Žirju vrijedan 13 milijuna kuna
Stanko Ferić
Stanko Ferić

Projekt 'Surium', međunarodni posjetiteljsko - edukativni centar i kampa za veterane i izviđače na otoku Žirju, tijekom obilježavanja 25. obljetnice bitke za Šibenik u Zagrebu, predstavila tvrtka Enigma Aviation Travel koja ima sjedište na otoku Žirju.

 

Projektom 'Sirium', koji je predstavljen članovima resornih ministarstva Republike Hrvatske, predviđena je izgradnja kampa na površini od 10 tisuća četvornih metara sa 10 parcela za prikolice i autokuće, 50 parcela za šatore, tri sanitarna objekta, recepcijom, prostorom za druženja, dječjim igralištem, trgovinom i suvenirnicom, restoranom, četiri apartmana u zidanom dijelu objekta, multimedijalnim i wellness centrom, ekološkim kućicama za sve popularniji glamping te natkrivenim prostorom za piknik na kojem će biti moguća logorska vatra.

 

 

Vrijednost ulaganja procjenjuje se na 13 milijuna kuna, a centar 'Sirium' u prvoj godini rada očekuje 14.000 posjetitelja, 8.000 noćenja i godišnji od oko 5,5 milijuna kuna. Centar će u prvoj fazi rada imati četvero stalno zaposlenih djelatnika te 10 do15 sezonskih radnika svih kategorija obrazovanja.

 

Za izviđače, skaute, planinare, sportskih društava i druge srodne organizacije planirano je uređenje posebnog, izdvojenog prostora udaljenog jedan kilometar od centra 'Surium' na kojem će imati svu potrebnu infrastrukturu i opreme za duže taborovanje i svoje specifične aktivnosti.

 


Za veterane u centru 'Surium' planirani su brojni sadržaji za odmor, rekreaciju, timski rad, rehabilitaciju i druge aktivnosti specifične za veterane.

 

 

Projekt je pokrenula i osmislila tvrtka Enigma Aviation Travel, startup trgovačko društvo s otoka Žirja koji u svom sastavu ima više profitnih jedinica, koji vodi poduzetnica Marina Rukavina, osnivačica i predsjednica Trgovačke komore AUSSIE LINK koja djeluje kao poslovni most između australske pacifičke regije i Hrvatske te AFRAREA trgovačke komore koja radi na razvoju poslovnih veza i prilika između Hrvatske i zemalja sjeverne i južne Afrike.
 

Iz kategorije: Vijesti