Datum objave: 09. Studeni 2016

Više od polovice bolovanja na zadarskom području neopravdano, kako će proći Šibenska županija?

Diana Ferić
Diana Ferić

Pojačani nadzor bolovanja Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) provodi i u Šibensko - kninskoj županiji zbog kontinuiranog porasta privremene nesposobnosti za rad, potvrdili su nam u Uredu za odnose s javnostima tog zavoda. Kontrola je krenula početkom studenog i trajat će do kraja ovog mjeseca, kada će biti i poznati rezultati te analize.

 

Iako HZZO stalno obavlja redovite i izvanredne kontrole bolovanja, kao i kontrole bolovanja na zahtjev poslodavaca, pokazalo se kako je unatoč tome potrebno provesti pojačane organizirane akcije. Poslodavci najčešće traže kontrole bolovanja za trgovce, te da se bolovanja općenito najčešće koriste zbog akutnih bolesti lokomotornog sustava, akutnih infekcija respiratornog te gastrointestinalnog sustava. Ovih dana objavljeni su rezultati pojačane kontrole bolovanja u Zadarskoj županiji.

 

 Akciju pojačanog nadzora na zadarskom području HZZO je proveo u razdoblju od 19. rujna do 28. listopada 2016. godine, a rezultati koje su dobili pokazuju kako je gotovo pola bolovanja bilo neopravdano. HZZO je na području Područne službe u Zadru proveo inspekciju u 94 ordinacije opće/obiteljske medicine. Pregledano je ukupno 265 osiguranika koji su bili na bolovanju, od čega je za 108 osiguranika bolovanje zaključeno zbog nepostojanja medicinskih indikacija za daljnje bolovanje, ističu u zadarskoj Podružnici HZZO-a
 

Iz kategorije: Vijesti