Datum objave: 02. Studeni 2016

Nered na Jadriji saniran tek nakon 'žučnijeg' E-maila predsjednika gradske četvrti

Nered na Jadriji saniran tek nakon 'žučnijeg' E-maila predsjednika gradske četvrti
Snježana Klarić
Snježana Klarić

Marinko Bilić, predsjednik gradske četvrti Jadrija, 'opleo' je, kaže, žešći E-mail po upravi Grada Šibenika nakon čega se Upravni odjel za komunalnu djelatnost trgnuo i pospremio nered na tamošnjem gradskom kupalištu, a na koji je Bilić prethodno upozoravao duži period.

 

- Poslao sam dopis gradskoj upravi nezadovoljan njihovim odnosom prema Jadriji. Bio je to malo žučniji mail nakon niza normalnih dopisa na koje nisu reagirali. Taj mail poslao sam prošli tjedan i nakon njega napokon su reagirali - kazao nam je Bilić.

 

Nakon upita Gradu Šibeniku što je točno učinjeno na Jadriji i kako komentiraju nezadovoljstvo kod predsjednika gradske četvrti Jadrija te što namjeravaju napraviti po tom pitanju, iz gradske uprave poslali su izvješće Komunalnog ureda o radovima u prethodnom razdoblju.

 

U izvješću stoji da je zapadno od bazena osposobljena rasvjeta nadzemnim vodom, dok se ne otkloni kvar u zemlji (prekid dovoda el. energije nastao u zemlji zbog dotrajalih kablova i dotrajale instalacije), da je stup u ulici Jadrija II demoliran, iz stanja na terenu vidljivo je da su uzrok građevinski radovi na okućnici privatnog objekta. Zapadno od kabina osposobljena je rasvjeta nadzemnim vodom, dok se ne otkloni kvar u zemlji.  Iz kanala kroz šumu očišćen je i odvezen višak materijala te je saniran kanal u koji je postavljen kabel za javnu rasvjetu. 

 

- Na mreži javne rasvjete na traženje predsjednika gradske četvrti odrađene su i dodatne aktivnosti koje nisu bile predmet ranijeg dogovora. U dva navrata sanirano je stanje na plaži. U nekoliko navrata organiziran je i odvoz velikih količina otpada s parkirališta, a javne površine i prometnice održavaju se u skladu s mogućnostima - stoji u izvješću Komunalnog odjela.

 

- S obzirom da poznam kako rade, ovo sad je dobro, ali ne znam kako će u budućnosti ovo ovako funkcionirati - kazao nam je prvi čovjek Jadrije, dok iz gradske uprave poručuju: 'Plan aktivnosti  kreira se dogovorom predsjednika Gradskih četvrti i Mjesnih odbora i Gradske uprave te ćemo istim modelom, u skladu s proračunskim mogućnostima, nastaviti i dalje.'.

 

 

Iz kategorije: Vijesti