Datum objave: 02. Studeni 2016

Štracu, Drugotnu i Neposlušnu možete pokupiti u Azimutu za osamdeset kuna!

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Majice s natpisom 'Neposlušna', 'Drugotna', 'Štraca' i '...od Evinog rebra' iz kampanje 'Drugotna na sav glas' mogu se nabaviti i u Šibeniku. Klub Azimut podno stepenica katedrale sv. Jakova pobrinuo se da šibenske aktivistkinje po svoje primjerke mogu ne odlazeći iz Krešimirovog grada ili ne čekajući poštu.

 

Za majice iz kampanje mogu se nabaviti donacijom u iznosu od 80,00 kuna i više, a prikupljenim sredstvima Zaklada planira financirati ženske inicijative u lokalnim zajednicama na području Hrvatske i to putem natječaja koji će biti raspisan 10. prosinca, na Dan ljudskih prava.

 

 

- Ovim natječajem SOLIDARNA želi podržati sve one koje se u svojim sredinama zalažu za pravo na život bez nasilja, za ravnopravnost, za pravo na vlastite identitete, za pravo na obrazovanje bez predrasuda,za pravednu podjelu kućanskih obaveza, za političko, ekonomsku i društvenu ravnopravnost i javno izražavanje svih osoba u njihovim seksualnim i rodnim različitostima. Podržat ćemo direktne akcije, prosvjede, umjetničke, obrazovne, medijske i kulturne inicijative i akcije solidarnosti – u onom opsegu u kojem nam prikupljena sredstva dopuštaju, no sa srcem i odlučnošću da sva stečena prava koja su feministkinje diljem svijeta kroz protekla stoljeća izborile kruhom i ružama, ali i svojim životima, ovdje i sada u Hrvatskoj , sve i svi mi trebamo braniti, promicati i živjeti. Posebno ćemo obratiti pažnju na ženske akcije solidarnosti iz onih sredina gdje društvena podrška borbi za ženska ljudska prava izostaje te na nove inicijative koje se upravo osnažuju za izlazak u javnost - stoji u obrazloženju.

 

 

Šibenčanke koje žele poduprijeti kampanju, odnosno natječaj pa samim time i realizaciju nekog od projekata to mogu učiniti donacijom minimalnog iznosa od 80,00 kuna bilo kupnjom majice u Azimutu bilo online uplatom. One koje žele majicu, a ne da im se 'sići' do Azimuta do nje mogu klikom na poveznicu - SOLIDARNA.

 

 

Inače, tijek akcije može se pratiti i putem društvenih mreža ili u ovom slučaju putem Facebooka klikom na poveznicu - DRUGOTNA.

 

 

Iz kategorije: Vijesti