Datum objave: 31. Listopad 2016

Primanje za predstavnike hrvatskih (kulturnih) atrakcija sa šibenskom adresom kod gradonačelnika Burića

Primanje za predstavnike hrvatskih (kulturnih) atrakcija sa šibenskom adresom kod gradonačelnika Burića
Šibenik News
Šibenik News

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas direktora Turističke zajednice grada Šibenika Dina Karađolu i predstavnike Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik koji su na Danima hrvatskog turizma u Bolu na Braču preuzeli nagrade za tvrđavu Barone i plažu Banj.



- Zahvaljujem Hrvatskoj turističkoj zajednici što je prepoznala inovativnost naših projekata i faktor različitosti po kojima se izdvajamo od ostalih gradova. Nagrade su nam poticaj za daljnja ulaganja u oba projekta, i tvrđavu Barone i plažu Banj. Grad Šibenik priprema projekt izgradnje pristupne ceste do tvrđave Barone, što će poboljšati ukupan doživljaj posjetitelja, a radovima će se pristupiti iduće godine - kazao je gradonačelnik Željko Burić, dodavši da je ovo tek početak šibenskog turističkog uzleta, budući je u tijeku i realizacija niza kulturnih i turističkih projekata, uključujući i plažu u Brodarici, koji će dodatno osnažiti Šibenik kao turističko odredište.



Ovo nije prvi put da Šibenik osvaja prestižne nagrade. Naime, Tvrđava sv. Mihovil osvojila je istu nagradu Hrvatske turističke zajednice 2014. godine u Opatiji, dok je na Danima komunikacija u Rovinju, projekt revitalizacije Tvrđave Barone osvojio vrijednu nagradu u kategoriji 'Inovativna upotreba tehnologija'. 



- Izuzetno smo ponosni što je nakon Tvrđave sv. Mihovila, i Tvrđava Barone osvojila priznanje struke, što je još jedan dokaz da su šibenske tvrđave u vrlo kratkom roku postale prepoznatljiv brend grada Šibenika. Samo Tvrđavu Barone od početka godine posjetilo je preko 45.000 posjetitelja, dok je ukupno šibenske tvrđave u 2016. godini obišlo 420.000 posjetitelja - kazala je voditeljica Odjela za programe i produkciju „Tvrđave kulture Šibenik“ Morana Periša, uputivši zahvalu svim poslovnim partnerima, pojedincima i civilnim udrugama koji su sudjelovali u ostvarenju projekta.

 



- Sjajan turistički zamah Šibenika više ništa ne može zaustaviti. To potvrđuje rezultat od 100 tisuća noćenja više nego lani na užem području grada, a turistička sezona u Šibeniku traje sve dulje. Posebno naglašavam i dobru suradnju svih uključenih u pripremu i realizaciju turističke sezone, TZ-a, Grada Šibenika, kulturnih institucija i ostalih čimbenika u turizmu - kazao je direktor Turističke zajednice grada Šibenika, Dino Karađole.



Tvrđava Barone i plaža Banj nagrade su osvojile u iznimno jakoj konkurenciji koje godišnje dodjeljuju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora s ciljem poticanja konkurentnosti, inovativnosti te podizanju kvalitete usluga i proizvoda u turističkom sektoru.

Iz kategorije: Vijesti