Petak, 28 Listopad 2016 14:32

Dani dalmatinske suhomesnate poslastice idućeg tjedna u Zagrebu

Napisao: 
Dani dalmatinske suhomesnate poslastice idućeg tjedna u Zagrebu

Idući tjedan glavni hrvatski grad Zagreb bit će u znaku dalmatinske suhomesnate delicije. Od 2. do 7. studenog traju 'Dani dalmatinskog pršuta u Zagrebu'. Svi koji u tom razdoblju posjete dućane i pršutoreznice u vlasništvu proizvođača dalmatinskog pršuta, ovu vrhunsku deliciju moći će kupiti po promotivnim cijenama. Riječ je o dućanima Pivac, Voštane, Smjeli, Mataš i Bel-Cro trade.

 

Na taj će način i u hrvatskoj metropoli Udruga Dalmatinski pršut proslaviti deseti rođendan. U jubilarnoj godini ovoj udruzi - koja broji dvadesetak članova iz sve četiri dalmatinske županije, najljepši dar stigao je početkom godine iz Europske unije. Naime, od veljače dalmatinski pršut zaštićen je EU oznakom zemljopisnog podrijetla.

 

- Ovu vrijednu oznaku mogu nositi samo oni pršuti proizvedeni u Dalmaciji po točno određenoj specifikaciji. Osim po ovoj oznaci, takve ćete pršute prepoznati po vrućem žigu ili logotipu na kojem su tri lava - stoji u priopćenju Udruge.

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!