Datum objave: 17. Listopad 2016

Dva dana do kraja Erasmus + projekta koji je u Šibenik doveo 26 volontera iz regije i šire

Šibenik News
Šibenik News

Od 10. listopada u Šibeniku traje program razmjene mladi u sklopu Erasmus + projekta 'Voluteerism brings us together' i tako do 19. listopada. U utorak, 18. listopada, održat će se konferencija sudionika u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Juraj Šižgorić s početkom u 17.30 sati.

 

 

Na konferenciji, sudionici će prezentirati primjere dobre prakse iz područja u kojima je volonterstvo praktično primjenjivo. U sklopu razmjene mladih ugostili smo 26 sudionika iz Hrvatske, Bugarske, Poljske i Rumunjske. Glavni ciljevi našeg projekta su: upoznati sudionike sa važnošću volontiranja, poboljšati njihovo znanje engleskog jezika, podići svijesti o kulturnoj raznolikosti, međusobnom uvažavanju i toleranciji - poručuju iz Udruge mladih 'Mladi u EU'.

 

 

Projekt uključuje brojne aktivnosti kao što su: edukacije, izleti i neformalne radionice koje im pomažu unaprijediti osobni, društveni i profesionalni razvoj te pridonijeti stjecanju novih vještina i kompetencija.

 

- Sudionike navedenog projekta birali smo na osnovi razvoja volonterstva u zemljama iz kojih sudionici dolaze. Detaljnom analizom ustvrdili smo da je postojeće stanje na području volonterstva u tim zemljama nezadovoljavajuće i neodrživo te daleko ispod prosjeka Europske unije. Sama ideja volonterskog angažmana dovodi do poboljšanja kvalitete života, izgradnje socijalnog kapitala, osobnog razvoja, do aktivnog uključivanja osoba u društvena zbivanja te do razvoja humanijega i ravnopravnijega demokratskog društva. Radom sa sudionicima detektirali smo glavne probleme te ćemo nastojati anulirati sve uočene manjkavosti, imajući na umu da su promjene nužne i ostvarive, ali da je za njihovo provođenje nužno uložiti ogromnu volju i napore - objašnjavaju Mladi, dodajući:

 

 

- Kroz aktivnosti koje se održavaju u Šibeniku, dotakli smo se i tema kao što su: planiranje volonterskog programa, pronalaženje i uključivanje volontera, orijentacija i edukacija volontera, izrada opisa posla volontera, supervizija te evaluacija volonterskih programa. 
 

Iz kategorije: Vijesti