Datum objave: 17. Listopad 2016

FOTO: U Šibenik na kruzeru 'Berlin' stiglo 350 biciklista dočekanih prošekom i fritulama

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Jutros je u Šibenik na putu iz Kotora prema Veneciji uplovio kruzer 'Berlin'  s 350 gostiju koji su na na gat Vrulje iskrcali i svoje bicike na kojima su se zaputili prema Nacionalnom parku Krka. Cikloturizam čini se ima potencijala na području Šibenika i to u posezoni. 

 

Dobrodošlicu gostima s kruzera poželjeli su djelatnici Državne Lučke uprave Šibenik, a osim lijepim riječima Šibenčani su goste dočekali fritulama i prošekom.

 

 

- Gosti su standardno zadovoljni dobrodošlicom jer im u drugim gradovima ovo ne rade s obzirom da ih ima mnogo. Oduševljeni su i zadovoljni. Većinom je riječ o Nijemcima i upravo su krenuli biciklima prema Krki kroz centar grada pa vjerujem da će to zaista biti lijep prizor - kazao je Joško Šupe, ravnatelj šibenske Lučke uprave. 

 

Foto: Joško Šupe

 

Trepteće narančasto svjetlo na semaforima samo su dio policijske brige za goste grada budući da će, kako doznajemo do Marice Kosor, glasnogovornice Policijske uprave šibensko - kninske, u pratnji biciklističke kolone biti i dva policijska automobila, jedan na čelu i drugi na kraju. 

Nakon posjeta Nacionalnom parku, gosti s kruzera vraćaju se u Šibenik, odnosno na brod odakle nastavljaju put prema Veneciji. Inače, u Krešimirov grad uplovili su iz Kotora.  

Iz kategorije: Vijesti