Datum objave: 14. Listopad 2016

Dujić zamrznuo saborski mandat jer ne želi istodobno dvije funkcije, Klarin to nazvao populizmom

Diana Ferić
Diana Ferić

Četvero od petero izabranih zastupnika iz Šibensko – kninske županije sjelo je dana su saborske klupe na konstituirajućoj sjednici Sabora. To su Branka Juričev Martinčev i Hrvoje Zekanović s HDZ –ove liste te kao oporbeni zastupnici, SDP-ovci Ivan Klarin I Franko Vidović. Nediljko Dujić koji je također izabran u Sabor na listi HDZ –a, zamrznuo je mandat do lokalnih izbora.“ Mislim da ne mogu kvalitetno istodobno obnašati dužnost gradonačelnika Skradina i biti zastupnik. Moj je slučaj i pomalo specifičan jer smo prije godinu i pol dana ostali bez jednog od zamjenika kada je Robert Podrug postao direktor Bikarca., a drugi zamjenik, Nikola Milović je iz redova srpske manjine koji po Zakonu ne može obnašati posao gradonačelnika jer je zadužen samo za manjinska pitanja. Ja sam to napravio u dogovoru s vodstvom stranke, a i u kampanji sam najavio da će do lokalnih izbora zamrznuti mandat“, objašnjava Dujić.

Ivan Klarin saborski zastupnik SDP –a danas nam je izjavio kako je riječ o populističkom potezu Nediljka Dujić iza kojeg stoji to što bi ga, da je izabrao samo zastupničku funkciju morao zamijeniti Nikola Milović, zamjenik gradonačelnika Skradina iz redova   iz SDSS -a te da Dujić to nije htio dopustiti. „Da nije toga Nediljko Dujić bi danas bio s nama na konstituiranju Sabora, Kako njegova kolegica Branka Juričev Martinčev može obavljati i posao gradonačelnice i saborske zastupnice, aVodice su k tome puno veće središte od Skradina“, ističe Klarin.
Nediljko Dujić te njegove tvrdnje je komentirao: „Klarin ne zna što govorio, kao više puta do sada, a u puno toga se miješa. To naprosto nije točno. Pa mogao sam i ja biti gradonačelnikom i saborskim zastupnikom kao što su to mnogi drugi i on sam kao načelnik općine. Ja oslučno surađujem s Nikolom, ali on po zakonu ne može mijenjati gradonačelnika u svim poslovima. J a kategorički tvrdima da se funkcija gradonačelnika ili načelnika i saborskog zastupnika ne mogu istodobno kvalitetno obavljati, nešto tu mora trpjeti. Toga su svjesni svi oni koji su zadržali obje funkcije, pa i moji kolege iz HDZ –a“, kaže Dujić.  

Iz kategorije: Vijesti