Datum objave: 07. Listopad 2016

Osobe koje boluju od kroničnih kožnih bolesti uskoro više neće morati na liječenje van Šibenika

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Nakon što je danas u prostorijama ureda ravnateljice Opće bolnice Šibensko – kninske županije, Sanje Jakelić predstavljen novi dijagnostički aparat OCT nabavljen za potrebe Odjela oftalmologije i optometrije, najavljeno je skorašnje stavljanje u funkciju još jedno aparata na Odjelu infektologije, dermatologije i venerologije.

 

Riječ je o aparatu za liječenje psorijaze i drugih oboljenja, a njegova kupnja financirana je iz decentraliziranih sredstava šibenske Bolnice.

 

- To je uređaj za fototerapiju. Bili smo možda jedna od rijetkih županijskih bolnica koja nije imala takav aparat. S obzirom na skučenost prostornih uvjeta, čekamo na dodatno uređenje prostora da ga možemo staviti u uporabu – kazala je ravnateljica Jakelić.


Ravnateljica je uvjerena kako će ova vijest naići na veliko odobrenje kod pacijenata koji boluju od kroničnih kožnih bolesti ne samo na području Šibenika već i cijele županije.

 

- Svi naši pacijenti prisiljeni su cijele godine odlaziti u Split, Zadar ili Zagreb na liječenje kroničnih bolesti – objasnila je Jakelić, dodajući da iako je riječ o odjelu s kojeg je došla na ravnateljsku poziciju, aparat je nabavljen još prošle godine za vrijeme ravnanja dr. Marina Paića. 
 

Iz kategorije: Vijesti