Datum objave: 03. Listopad 2016

Šibenski Studij energetike nadmašio očekivanja: Ispunjena kvota brucoša, 3/4 studenata bez problema upisali drugu godinu

Snježana Klarić
Snježana Klarić

Dislocirani preddiplomski sveučilišni studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Sveučilišta u Zagrebu popunilo je upisnu kvotu od 50 brucoša, odnosno šibenski Studij broji 48 studenata u novoj akademskoj godini 2016./2017.

 

- U potpunosti smo ispunili kvotu s tim da nam se dva studenta nisu fizički pojavila na upisima. Zašto je točno tako, ne znam, možda nisu uspjeli zatvoriti financijsku konstrukciju, ali u svakom slučaju to je nešto što se inače događa na i na drugim fakultetima - kazao je izv. prof. dr. sc.Marko Delimar, voditelj Studija.

 

Prema njegovim riječima, ispunjena kvota i jest i nije iznenađenje za ovaj praktični mlad Studij u Šibeniku.

 

- Da mi je netko prije godinu dana rekao da ćemo ispuniti kvotu, rekao bih mu da je veoma optimističan. Međutim, studenti prve generacije su fenomenalni i na pola njihove godine vidio sam i bio siguran da ćemo imati odlične studente. Naime, tri četvrtine studenata prve godine bez većih problema upisali su drugu godinu - otkrio je voditelj Studija.

 

Brucoši su danas sjeli u studentske klupe, a u uvodnom satu pozdravio ih je Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, koji je čestitku uputio i društvene mreže. 

 

- Svim brucošima i studentima šibenskog Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora želim uspješan početak nove akademske godine - poručio je gradonačelnik putem svoje Facebook stranice.

 

 

 

 

 

 

Iz kategorije: Vijesti