Datum objave: 30. Rujan 2016

Vatrogasci diljem županije opraštaju se od poginulog kolege: Ostali smo bez divnog čovjeka

Šibenik News
Šibenik News

Županijska vatrogasna zajednica oprašta se od svog mladog kolege, 30-godišnjeg zapovjednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Primoštena, Duje Furčića koji je život izgubio u prometnoj nesreći koja se dogodila u jutarnjim satima 29. rujna na cesti kod Rogoznice. 

 

Prometnu nesreću skrivio je vozač kamiona koji je u jednom trenutku oduzeo prednost motoru kojim je upravljao Duje. 

 

- Utvrđeno je da je do nesreće došlo kada je 45-godišnjak, upravljajući teretnim vozilom marke Man šibenskih registracijskih oznaka, oduzeo prednost prolaska skretanjem ulijevo motociklu marke Honda zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 30-godišnjak koji se kretao u suprotnom smjeru - priopćila je Policijska uprava šibensko - kninska.  Protiv vozača kamiona bit će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. 

 

Od Duje Furčići opraštaju se brojne kolege iz javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih društava s područja cijele županije u emotivnim porukama koje ostavljaju na društvenim mrežama. 

 

- Kao da je bilo jučer, kao da smo jučer bili na terenu, zvuči nestvarno da se ubuduće nećemo viđat, da nećemo "bacit" koju naprtnjaču, da se nećeš javit kako izlaziš, da se nećemo vidit na druženju.. Spašava si ljude, imovinu, sudjelova si u intervencijama da in broja nema, sad si oša na neko drugo misto, na nekom drugom mistu su potribni anđeli, ali prijatelju srest ćemo se, srest ćemo se mi opet na nekom drugom "Jelinku" i nekoj drugoj "Benkovačkoj" i kamen će nam opet bit najmekši kušin. Počivaj u miru Božjem - napisali su šibenski vatrogasci. 

 

- Dragi naš kolega i prijatelju Duje Furčić, počivaj u miru. Neka ti je laka zemlja. Iskrena sućut obitelji, primoštenskim vatrogascima i cilom Primoštenu. Ostali smo bez divnog čovika - riječi su kojima su se zlarinski vatrogasci oprostili od kolege. 

 

Iz kategorije: Vijesti