Četvrtak, 15 Rujan 2016 14:02

FOTO: Šibensko Veleučilište obilježilo deset godina od osnutka

Napisao: 
FOTO: Šibensko Veleučilište obilježilo deset godina od osnutka

Veleučilište u Šibeniku obilježava 10. obljetnicu osnutka. Središnja proslava održana je danas u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku kojoj su prisustvovali uvaženi gosti i studenti. Među uzvanicima bili su predstavnici Grada Šibenika, poput gradonačelnika Željka Burića, pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjane Žurić, predstavnici ministarstva Republike Hrvatske poput zamjenika ministra turizma, Roberta Pauletića te župan šibensko - kninski Goran Pauk i saborski zastupnici, Branka Juričev Martinčev, Nedjeljko Dujić i Hrvoje Zekanović.

 

- Posebna zahvala ide svima koji su stvarali i pomogli stvarati naše Veleučilište, svim djelatnicima i suradnicima koji su tijekom godina svojim uloženim radom doprinijeli rastu i razvoju Veleučilišta - poručila je dekanica Anita Grubišić.

 


Tijekom svečanosti u šibenskom Kazalištu promovirano je stotinjak netom diplomiranih studenata koji čine brojku od oko 5 tisuća studenata koliko ih je tijekom proteklog desetljeća prošlo kroz Veleučilište Krešimirovog grada. Od te, pak, brojke ukupno je 1.900 studenata koji su diplomirali.

 

 

- Trenutačno je na Veleučilište upisano 1.135 studenata i to 826 redovitih i 309 izvanrednih. Možemo se pohvaliti da smo nakon provedene vanjske, neovisne periodične prosudbe sustava osiguranja kvalitete Agencije za znanost i visoko obrazovanje, koja je provedena 2013. godine, radili na kvaliteti i da smo podignuli razvijenost sustava - pohvalila se dekanica.

 


Veleučilište u Šibeniku počinje odbrojavati svoje novo desetljeće.  

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!